Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Plaz na pragu podobne senzacije, kakršno je pripravil Columbus (VIDEO)

Colorado Avalanche na krilih sijajnega Finca Mikka Rantanena še tretjič premagal favorizirani Calgary Flames.
Finski hokejski as Mikko Rantanen (s št. 96) je po zmagovitem zadetku takole prejemal čestitke soigralcev pri Coloradu Avalanche. FOTO: USA Today Sports
Finski hokejski as Mikko Rantanen (s št. 96) je po zmagovitem zadetku takole prejemal čestitke soigralcev pri Coloradu Avalanche. FOTO: USA Today Sports
18. 4. 2019 | 05:55
18. 4. 2019 | 14:08
2:16
Ljubljana – Vrstni red po rednem delu prvenstva NHL letos v končnici očitno ne igra nobene vloge. Potem ko so hokejisti moštva Columbus Blue Jackets, ki so se kot osmi v vzhodni konferenci skozi šivankino uho prebili do izločilnih bojev za Stanleyjev pokal, senzacionalno s 4:0 v zmagah odpihnili z ledu vodilno Tampo Bay Lightning, zdaj izpad že po uvodnem krogu grozi tudi igralcem kluba Calgary Flames.

Plameni so bili prav tako kot Strele po rednem delu z naskokom najboljši na zahodu in so na ta način kot favoriti odprli dvoboj z zasedbo Colorado Avalanche, vendar pa te vloge za zdaj (še) ne upravičujejo. Po današnjem porazu po podaljšku z 2:3 (0:0, 1:0, 1:2; 0:1) v zmagah zaostajajo že z 1:3, kar pomeni, da jim voda že močno teče v grlo.

Zanimivo, da je Calgary, ki je po zaslugi golov Šveda Eliasa Lindholma (24.) in Američana Dereka Ryana (47.) vodil že z 2:0, tokrat iz rok izpustil lepo prednost. Toda zaostanek ni ustavil Plazu. V 49. minuti je najprej Američan J. T. Compher znižal izid, nakar je na sceno pridrsal finski zvezdnik Mikko Rantanen. Potem ko je dobri dve minuti pred koncem izenačil na 2:2 in Coloradu zagotovil podaljšek, je z golom v 11. minuti dodatnega dela svojemu moštvu priigral še sila pomembno zmago.



V preostalih dveh današnjih tekmah so gledalci videli še zmagi klubov Boston Bruins – s 6:4 (2:1, 2:1, 2:2) nad Torontom Maple Leafs – in Dallas Stars, ki so s 5:1 (4:0, 1:0, 0:1) odpravili Nashville Predators. Po štirih dvobojih so omenjena štiri moštva med seboj poravnana v zmagah (2:2).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine