Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Olimpija visoko premagala Bregenzerwald, Jeseničani pa Vipiteno

V alpski ligi sta bili uspešni obe slovenski moštvi. Zmaji so slavili s 7:2, železarji pa s 4:1.
Ljubljančani in Jeseničani so zanesljivo dobili svoja dvoboja alpske lige. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ljubljančani in Jeseničani so zanesljivo dobili svoja dvoboja alpske lige. FOTO: Jure Eržen/Delo
M. Ž., STA
9. 1. 2021 | 20:37
9. 1. 2021 | 20:41
3:28
V alpski ligi sta slovenska predstavnika vpisala novi zmagi. Hokejisti Olimpije so v svoji dvorani visoko premagali Bregenzerwald s 7:2, Jeseničani pa prav tako doma s 4:1 Vipiteno.

V Ljubljani so bili gostje s severozahoda Avstrije konkurenčni le prvih 15 minut. Ko je Nik Simšič v 16. minuti načel mrežo tekmecev, se je domačim odprlo in so brez težav strli nasprotnike. Še v prvi tretjini je za povišanje poskrbel Miha Zajc, zares na plin pa so zeleno-beli stopili v drugi tretjini.

Najprej je v polno zadel Aleš Mušič. Na polovici tekme je goste pred nerešljivo nalogo vrnitve v igro postavil Miha Logar, manj kot dve minuti pozneje je bilo 5:0, ko je zadel še Mark Sever, učinkovito drugo tretjino pa je dokončal Logar z drugim zadetkom na tekmi.

Zmagovalec je bil tako praktično odločen, Ljubljančani pa so v zadnji tretjini spustili ritem in dovolili tekmecem, da so znižali izid in preprečili, da bi vratar Paavo Hölsä dvoboj končal z ničlo. Po dveh na hitro prejetih zadetkih v 48. in 50. minuti je nato končni izid za 7:2 postavil Zajc v 51. minuti.

Naslednja tekma Ljubljančane v regionalnem tekmovanju čaka v torek, ko bodo gostovali pri Fassi, že v nedeljo pa bodo igrali prvo četrtfinalno tekmo državnega prvenstva proti ekipi MK Bled.
 

Jeseničani v prvi tretjini postavili trdne temelje


Odličen dan za slovenska predstavnika so zaokrožili Jeseničani. Ti so temelje za zmago postavili že v prvi polovici tekme oziroma v le nekaj sekundah prve tretjine. Jaka Sodja je načel mrežo gostov v 15. minuti, potem pa je le 19 sekund pozneje zadetek dodal še Andrej Hebar. Erik Svetina pa je nato na polovici tekme povišal na 3:0 za trdno vodstvo železarjev.

V 36. minuti je sicer moral po plošček v gol tudi domači vratar Žan Us, toda preobrata Vipitena ni bilo. V zadnji tretjini je za novo prednost +3 poskrbel Sašo Rajsar, v zadnjih desetih minutah pa domači niso dovolili, da bi se gostje še enkrat približali in so dosegli prvo zmago v regionalnem tekmovanju v koledarskem letu.

Naslednji dvoboj v alpski ligi čaka Jeseničane v torek, ko bodo gostili drugo zasedbo celovškega moštva KAC, pred tem pa jih v ponedeljek čaka še druga tekma četrtfinala državnega prvenstva proti ekipi True Celje; a po zmagi na prvi s 14:0 bo ta bržkone le formalnost.

Alpska liga, rezultata
HK SŽ Olimpija - Bregenzerwald 7:2 (2:0, 4:0, 1:2)
Simšič 16., Zajc 19., 51., Mušič 24., Logar 31., 38., Sever 32.; Fässler 48., Rajamäki 50.

HDD Sij Acroni Jesenice - Vipitena 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Sodja 15., Hebar 15., Svetina 30., Rajsar 45.; Gooch 37.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine