Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Okužba razblinila olimpijske sanje Martina Čatra

Brez olimpijskega nastopa v Pekingu je zaradi potrjene okužbe z novim koronavirusom ostal alpski smučar Martin Čater.
Martin Čater je še pred dobrim tednom nastopal v Kitzbühlu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Martin Čater je še pred dobrim tednom nastopal v Kitzbühlu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
30. 1. 2022 | 12:19
30. 1. 2022 | 12:46
2:45

Martin Čater je bil v nedeljo zjutraj pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, s tem pa ostal brez nastopov na olimpijskih igrah v Pekingu, so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS).

»Žal na letalu za Peking ne bo alpskega smučarja Martina Čatra, ki je bil danes zjutraj po slovenskem času, na PCR testu pozitiven na koronavirus. Tako je njegov olimpijski nastop na Kitajskem izgubljen,« so zapisali pri OKS.

Alpski smučarji in smučarke bodo sicer v ponedeljek začeli polniti olimpijski vasi, prihaja tudi del deskarske ekipe, ki jo je že pretresel pozitiven test slovenskega zastavonoše Žana Koširja. Že več dni je na prizorišču ekipa tekačev in tekačic na smučeh, ki so že opravili s prvimi uradnimi treningi.

Razmere v izolaciji niso ravno idealne

»Stanje pri deskarju Žanu Koširju, ki je takoj ob prihodu v olimpijsko vas moral le-to zapustiti in se, zaradi pozitivnega testa na koronavirus, preseliti v izolacijski hotel, je zaenkrat nespremenjeno,« dodajajo pri OKS. »Olimpijec ostaja v hotelu in upa na čim hitrejšo vrnitev v olimpijsko vas in med preostale člane reprezentance. Žan je v izolaciji od četrtka, 27. februarja dalje, kjer vsako jutro opravi PCR test, ki zaenkrat še ni pokazal negativnega rezultata. Če so organizatorji pred začetkom iger zatrjevali, da bo za tiste, ki bodo na virus pozitivni v izolacijskih hotelih dobro poskrbljeno, pa se je izkazalo, da razmere niso ravno idealne,« so še zapisali.

»Enolična hrana, slaba internetna povezava in nič dodatne zdravniške oskrbe v športnikih in ostalih, ki bivajo v hotelu povzroča slabo voljo. Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije, ki je s športnikom neprestano na vezi, je Mednarodni olimpijski komite takoj opozorilo na stanje v hotelu. Situacija se izboljšuje, vendar pogoji še vedno niso optimalni. S športnikom je na vezi tudi zdravnik olimpijske reprezentance dr. Matjaž Turel, ki prihaja v Peking v ponedeljek, 31. januarja.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine