Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Odmevna zmaga Jesenic za skok proti vrhu

Olimpija v AHL v sredo (19.15) doma s Kitzbühlom.
Nastop Gregorja Koblarja je na sredini tivolski tekmi vprašljiv.<br />
FOTO Jože Suhadolnik/Delo
Nastop Gregorja Koblarja je na sredini tivolski tekmi vprašljiv.<br /> FOTO Jože Suhadolnik/Delo
13. 11. 2018 | 10:45
13. 11. 2018 | 22:39
2:11
Slovenski hokejski utrip se od zanimivih reprezentančnih preizkušenj, prvih v tej sezoni, spet vrača h klubski sceni. Tokrat so državni prvaki z Jesenic odlično opravili nalogo na Predarlskem in ugnali domači Lustenau, v sredo (19.15) se bo SŽ Olimpija pomerila doma proti moštvu iz Kitzbühla.

Železarji so se predstavili v precej bolj spodbudni podobi kot na večini dosedanjih tekem v sezoni. Posebni sestanki pred reprezentančnim premorom so očitno obrodili sadove, moštvo se je izziva lotilo zelo zavzeto in odgovorno ter si tako pri drugouvrščenem moštvu lige povsem zasluženo prigaralo zmago s 5:3. Pri Jesenicah se je z dvema podajama odrezal povratnik iz Italije Eric Pance, doma pa je ostal Finec Jesse Jyrkkiö, nad čigar dosedanjim učinkom trener Gaber Glavič ni zadovoljen, zato je mogoče, da se bo ta branilec kmalu poslovil od Podmežakle.

Olimpiji pred novo tekmo v Tivoliju pripada favorizirana vloga. Doslej je zbrala zbral natanko dvakrat več točk kot Kitzbühel (30:15), toda domači trener Jure Vnuk ohranja previdnost. Zaradi bolezni in poškodb morda danes ne bo mogel vpisati na seznam za tekmo Aljaža Chvatala in Gregorja Koblarja, slednji je bil med reprezentanti na turnirju v Minsku. »Podobno kot drugi navzoči risi si zasluži vse pohvale za pristop. Kar natančno sem si ogledal tekme naše reprezentance in četudi se je vrnila domov z le eno točko, moram podčrtati tudi številne dobre lastnosti v igri,« je poudaril trener zmajev, pred katerimi so sicer živahni dnevi: po domači tekmi bo pred zmaji dvojček derbijev na Predarlskem z Lustenauom in Feldkirchom, nakar se bo začelo odštevanje do najbolj prestižnega boja na ledu pri nas: ljubljansko-jeseniški derbi bo v nedeljo, 25. t. m.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine