Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Glavič zdaj že na zelo spolzki klopi

SŽ Olimpija doma z Zupančičevim Feldkirchom v boj za vrnitev k zmagam.
Olimpijinega trenerja Jureta Vnuka navdušuje učinek kapetana Aleša Mušiča (levo).<br />
<br />
FOTO Voranc Vogel/Delo
Olimpijinega trenerja Jureta Vnuka navdušuje učinek kapetana Aleša Mušiča (levo).<br /> <br /> FOTO Voranc Vogel/Delo
3. 11. 2018 | 06:00
3:41
Četrtkovo kolo v alpski hokejski ligi slovenskima kluboma ni prineslo veselja, a spodrsljaj je precej močneje odmeval v Podmežakli kot v Tivoliju. Ljubljanski tabor je namreč pred gostovanjem v Salzburgu nanizal devet zmag in ostaja na visokem 2. mestu, na Jesenicah pa prižigajo alarmne sirene. Sedanje igre niso niti senca šampionskih predstav iz prejšnje sezone.

Takrat so železarji lepo zgodbo o uspehu napovedali že za uvod v sezono na turnirju za pokal HZS in jo nato nadaljevali z učinkovitimi predstavami v alpski ligi. Pozneje so ubranili naslov domačih prvakov, tudi uvrstitev med četverico v regionalnem tekmovanju je bila spodobna, a želja za prihodnost se je sukala okrog napada na vrh. A temu je zdaj precej bližje Olimpijino moštvo, spomladi slabše od Jesenic tako v četrtfinalni seriji AHL (0:4 v zmagah) kot tudi v finalu domačega prvenstva (1:3).

Toda nova sezona je premešala karte drugače, hokejski Tivoli se je prebudil iz spanca. Nova zeleno-bela mešanica izkušenih igralcev z novimi obrazi privablja tudi občinstvo, ambiciozni trener Jure Vnuk se je umirjeno in spoštljivo lotil nalog. Navdušen je nad reprezentantom in povratnikom v domače mesto Alešem Mušičem, veseli ga vrnitev tistih obiskovalcev, ki jih dolgo ni bilo v dvorani, veseli ga kakovostni vzpon, kot je povedal v daljšem pogovoru, ki ga bomo objavili v ponedeljkovem Delu, a obenem tudi opozarja na napake moštva ter zato tudi manevrski prostor za višjo raven predstav.


Zupančič kot nekoč Vnuk


Takšno si želi danes, ko se bodo zmaji ob 17.30 na tivolskem ledu pomerili z Zupančičevim Feldkirchom, po porazu na Solnograškem bi se rad vrnil na zmagoviti tir: »Ta poraz, ki smo ga doživeli v Salzburgu, je za nas pravzaprav koristen. Opozarjal sem igralce, zlasti po derbiju na Jesenicah, da imamo lep niz zmag, toda da v igri ne delujemo brezhibno. Zdaj me predvsem zanima, kakšen obraz bo naša zasedba pokazala po tem spodrsljaju v torek. Čaka nas zahtevna naloga, saj je Feldkirch iz tedna v teden boljši. Moj trenerski kolega Nik Zupančič se je soočil s podobno težavo kot jaz v prejšnji sezoni, ko sem se pozneje priključil ekipi, zato sem nekaj časa potreboval, da se vsi skupaj dobro spoznamo. Zdaj pa tudi Nik že uspešno uresničuje svoje zamisli na klopi Feldkircha.«

Na Jesenicah ni miru! Moštvo državnih prvakov niza poraze po tekočem traku. Za tritisočglavo množico navijačev je bil posebej boleč spodrsljaj v sobotnem derbiju z Olimpijo, a predvsem je bil nepričakovan ta zadnji z Gardeno z 1:3. Trener Gaber Glavič je zdaj na spolzki klopi, ni jih malo v železarskem mestu, ki razmišljajo o njegovem predčasnem odhodu. Jasno je, da hokeja ni pozabil čez noč, v prejšnji sezoni si pri strategiji ni privoščil vidnejših napak, bolj vprašljive kot njegovo vodenje tekem pa so bile poletne odločitve o sestavljanju moštva. Nekatere igralce so Jesenice (pre)lahko izgubile, ustreznih zamenjav očitno ni. »Ponovil bom to, kar govorim že od poletja. Iščemo branilce, saj nihče med sedanjimi ni na ravni vodilnih iz prejšnje sezone, ki jih zdaj ni več pri našem moštvu,« pravi Glavič in sanja o zasuku na današnji tekmi v Zell am Seeju ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine