Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Norveška zvezdnica iz Planice sporočila veselo novico

Maren Lundby se bo po več kot 600 dneh odsotnosti prihodnji konec tedna v Visli spet udeležila tekmovanja za svetovni pokal v smučarskih skokih.
Maren Lundby (na sredini, ob njej levo Sara Takanaši in desno Urša Bogataj) se že zelo veseli vrnitve v skakalno karavano. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Maren Lundby (na sredini, ob njej levo Sara Takanaši in desno Urša Bogataj) se že zelo veseli vrnitve v skakalno karavano. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
27. 10. 2022 | 00:00
27. 10. 2022 | 00:27
2:16

Ko je Maren Lundby, olimpijska prvakinja v smučarskih skokih iz Pjongčanga 2018, napovedala, da se po več kot enoletnem premoru vrača na skakalnice, je mnogi niso jemali resno. Toda nato si je v začetku septembra za 28. rojstni dan podarila skoke v Lillehammerju, zdaj pa je razkrila, da se bo naslednji konec tedna udeležila uvodne prireditve nove sezone svetovnega pokala v Visli.

»Z velikim veseljem sporočam, da bom nastopila na tekmovanju v Visli. Komaj čakam, da bom spet del skakalne družine,« je Lundbyjeva razveselila svoje sledilce na družbenih omrežjih. Čeprav je nazadnje tekmovala pred več kot 600 dnevi, bo na Poljsko odpotovala s precej velikimi pričakovanji. »Želim si prikazati nekaj dobrih skokov in se boriti za uvrstitev med najboljšo petnajsterico,« je razkrila 28-letna Norvežanka.

Ob tem je še pristavila, da še ni tam, kjer si želi biti, je pa zelo vesela, da je nazaj. »Vidim, da se ves vloženi trud izplača. Upam, da je to začetek nečesa zelo lepega,« je Lundbyjeva še zapisala pod svojo fotografijo iz Planice, kjer je bila z reprezentančnimi kolegicami in kolegi na zaključnih pripravah. Na Bloudkovi velikanki bo sicer februarja prihodnje leto branila naslov svetovne prvakinje z velike skakalnice v Oberstdorfu 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine