Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Morgenstern ima prav poseben razlog, da pozorno spremlja tudi ženske skoke

Nekdanji avstrijski skakalni zvezdnik se bo 7. maja udeležil prireditve Wings for life World Run, na kateri bo tekel za dober namen.
Thomas Morgenstern si je med številnimi uspehi priskakal tudi dva velika kristalna globusa. FOTO: Matej Družnik/Delo
Thomas Morgenstern si je med številnimi uspehi priskakal tudi dva velika kristalna globusa. FOTO: Matej Družnik/Delo
24. 4. 2023 | 18:25
2:16

Jeseni bo minilo že devet let, odkar je Thomas Morgenstern svoje skakalne smuči postavil v kot in sklenil svojo sijajno kariero. Toda eden od najuspešnejših avstrijskih (zimskih) športnikov je še vedno precej tesno povezan s smučarskimi skoki.

»Po televiziji si ogledam skoraj vse tekme,« je zaupal 36-letnik iz Špitala ob Dravi, ki ga je ob koncu minule sezone še posebej navduševal rojak Stefan Kraft, najboljši v posebnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih poletih. »Stefan je bil res izjemno močan,« je poudaril Morgenstern, ki pozorno spremlja tudi ženske skoke.

Nič čudnega, ko pa po njegovih stopinjah že gre tudi njegova desetletna hčerka Lilly. »Lepo je videti, kako zelo so se v zadnjih letih razvili ženski skoki,« je nad skakalkami navdušen olimpijski prvak z velike naprave v Torinu 2006, ki se lahko pohvali tudi z zlato lovoriko z nordijskega SP. Najboljši je bil na srednji skakalnici na Holmenkollnu 2011. V svoji vitrini ima tudi dva velika kristalna globusa za skupni zmagi v svetovnem pokalu v sezonah 2007/08 in 2010/11.

Toda zdaj ima Morgenstern pred očmi prav poseben cilj – 7. maja se bo namreč udeležil tekaške prireditve Wings for life World Run, na katerem celotno prijavnino namenijo za raziskave hrbtenjače, kar bo pripomoglo k iskanju zdravljenja poškodb hrbtenjače. »To je zame eden od vrhuncev, saj poznam veliko ljudi na invalidskih vozičkih,« je še dejal zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine