Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Marcel Rodmanom v Podmežakli znanilec lepše prihodnost

Sij Acroni Jesenice v zadnjem dejanju prvega dela Alpske hokejske lige danes v upanju na čudež.
Marcel Rodman je trenerski službo zamenjal za direktorsko. Odslej bo bdel nad športno politiko Sij Acroni Jesenic. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Marcel Rodman je trenerski službo zamenjal za direktorsko. Odslej bo bdel nad športno politiko Sij Acroni Jesenic. FOTO: Mavric Pivk/Delo
G. N.
1. 2. 2020 | 15:01
2:34
Niti današnja 10. zaporedna zmaga v zadnjem, 34. kolu prvega dela alpske lige proti Bregenzu (19.00) jeseniškim hokejistom ne zagotavlja uvrstitve med šest najboljših. Branilka naslova in vodilna SŽ Olimpija, ki bo zadnje dejanje opravila v Zell am Seeju, si jo je že.

Če se ne bo zgodil čudež, kar bi bil poraz Cortine, Fasse ali Assiaga, se jeseniški cilji ne bodo spremenili. Še posebej ne zdaj, ko se je vrnil Marcel Rodman. Bivši reprezentant in olimpijec se je prejšnji teden razšel z madžarskim Miskolcem, kamor je prišel po koncu minule sezone, ki jo je končal na trenerskem stolčku »železarjev«.

»Tedaj nisem želeli biti trener, marveč to, kar bom zdaj, športni direktor,« se je včeraj predstavil novinec v pisarnah, kjer je predsednik Anže Pogačar zelo pogrešal okrepitve.



»Z Marcelom in trenerjem Mitjo Šivicem delimo podobno vizijo,« je bil vesel Rodmanovega prihoda Pogačar.

»Fantje puščajo srce na ledu. Verjeti jim je treba. Če oni zmagajo na ledu, mi v pisarnah in obratno. In tako gremo v naslednje bitke. Pred nami je lepa prihodnost,« je še povedal 38-letni selektor moštva in ciljev.

Četrtfinale je za Sij Acroni Jesenice dosegljiv tudi z zmago v eni od dveh skupin po šest klubov v drugem ligaškem delu.

Vrstni red pred zadnjim kolom: SŽ Olimpija 79, Ritten in Pusteria po 72, Cortina 59, Fassa 58, Asiago, Sij Acroni Jesenice in Feldkirch po 57, Lustenau 55, Vipiteno 54, Salzburg II 51, zell am See 47, Gardena 45, Kizbühel 39, KAC II 32, Bregenz 29, Vienna Vapitals II 25, Linz 3.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine