Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Marcel Rodman as iz rokava za preporoditev železarjev

Novi jeseniški hokejski trener si želi ekipo z zagonom.
Marcel Rodman, novi trener hk Jesenice Jesenice 5.12.2018 [marcel rodman,hokej,jesenice] Foto Tomi Lombar/delo
Marcel Rodman, novi trener hk Jesenice Jesenice 5.12.2018 [marcel rodman,hokej,jesenice] Foto Tomi Lombar/delo
Marko Uršič
5. 12. 2018 | 20:05
5. 12. 2018 | 20:17
4:20
V letošnji sezoni nekaj škripa na hokejskih Jesenicah. Je mar železni značaj malce zarjavel ali pa gorenjska trma ni več tako brezkompromisna kot v šampionskih letih kluba iz Podmežakle?

Predsednik Sij Acroni Jesenic Anže Pogačar celo priznava, da mu je v letošnji sezoni ob štirih porazih z večnim tekmecem SŽ Olimpijo še posebej globoko v srce segla izgubljena tekma v celinskem pokalu proti Crveni zvezdi. Zato se je tudi zahvalil dozdajšnjemu trenerju Gabru Glaviču.

Potem ko se je meseca julija Marcel Rodman odločil hokejsko palico in drsalke dokončno obesiti na klin, pa je 37-letnik izziv našel pri zagrebškem Medveščaku. Postal je prva strokovna pomoč glavnega trenerja Aarona Foxa, tudi ustvarjanje športne strategije kluba je bilo njegovo delovno področje. Po Glavičevem odhodu s klopi pa je novi prvi mož trenerske stroke kluba iz Podmežakle včeraj uradno postal prav Marcel Rodman. Aleš Burnik, ta je začasno opravljal to nalogo, bo odslej njegov pomočnik.

»Ocenili smo, da ekipa potrebuje energijo in karizmo, ki ju ima Marcel. Moštvo ima potencial, da je v alpski ligi uvrščeno višje od trenutnega devetega mesta. Z Marcelom pa imava tudi podobne poglede in cilje, kar zadeva jeseniški hokej,« je razloge za prihod novega trenerja orisal Anže Pogačar.



»Veselim se novega izziva, še bolj zaradi tega, ker je to na Jesenicah. Nisem si namreč mislil, da se bom kdaj še vrnil sem. Nekaj trenerskih izkušenj imam, sicer pa nimam toliko trenerske kilometrine. A sem že ogromno časa v hokeju,« je Marcel Rodman opisal prve vtise po imenovanju.


Začenjajo z ničle


V zadnjih dveh sezonah državni prvaki pa so letos pod rezultatsko grožnjo ljubljanskih zmajev. »Sem za to, da so cilji visoki. Morebiti si jih v življenju zastavimo tudi nerealno, a takšne si jih. V alpski ligi je cilj vsaj polfinale, doma pa naslov državnega prvaka. Ne glede na to, v kakšni formi je kdo bil, je bilo v domačih derbijih vedno tako, da nisi vedel, kaj lahko pričakuješ. V lanski sezoni, kakorkoli se je Olimpija obrnila, ni mogla zmagati, v letošnji je tako z Jesenicami,« je dodal legendarni hokejist iz Rodin.

Med drugim novega trenerja železarjev čaka tudi podrobno spoznavanje svojih varovancev. »Ekipo, če sem iskren, sicer še premalo poznam, ogledal sem si le zadnji dve tekmi, pa še to ne v celoti. Igral sem z Andrejem Tavžljem in mlajšim bratom Davidom Rodmanom, malce poznam še Nika Pema. Do prve tekme pa ne bo veliko časa, da vsa ekipa skupno trenira, devet fantov je namreč v slovenski reprezentanci do 20 let za svetovno prvenstvo od 8. do 14. t. m. na Poljskem. Po njihovi vrnitvi bomo skupaj do prvega srečanja vadili le en dan,« je navrgel Rodman, katerega prebitje jeseniškega trenerskega ledu čaka 17. t. m. v državnem prvenstvu proti Triglavu, 19. bo prav tako v Podmežakli dvoboj alpske lige z Rittnom.

Brata David in Marcel Rodman bosta na Jesenicah spet združila moči, a v različnih vlogah. FOTO: Alešš Černivec/Delo
Brata David in Marcel Rodman bosta na Jesenicah spet združila moči, a v različnih vlogah. FOTO: Alešš Černivec/Delo


»Dela bom imel čez glavo, moštvo začenja z ničle. Želim si, da bi vsa ekipa vlekla v eno smer, a fante moram še spoznati. O njih bi si rad ustvaril svoje mnenje, na mnenja drugih se ne bom oziral. Želim si tudi, da ima ekipa zagon in energijo, da se bodo tisti, ki bodo gostovali pri nas, zavedali, da bodo morali igrati stoodstotno, če želijo odnesti celo kožo. Ne bom trdil, da bo vse v rožicah, ne bo šlo kar čez noč. Spremembe v delu pa zagotovo bodo. Ljudi v dvorano pa pač privabljajo zmage,« je sklenil novi trener Sij Acroni Jesenic Marcel Rodman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine