Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Livio Magoni spet na slovenskem snegu

Italijan, ki je nekoč vodil Tino Maze, bo poslej trener Mete Hrovat. Proračun našega alpskega smučanja bo blizu 3,5 milijona evrov.
Livio Magoni (tretji z leve) je nekoč imenitno vodil Tino Maze, poslej bo delal z Meto Hrovat. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Livio Magoni (tretji z leve) je nekoč imenitno vodil Tino Maze, poslej bo delal z Meto Hrovat. FOTO: Tomi Lombar/Delo
7. 5. 2021 | 06:00
3:30
Če bi sodili po besedah najbolj odgovornih v slovenskem alpskem smučanju na srečanju po koncu sezone 2020/21 z novinarji, potem bo naslednja olimpijska zima za našo reprezentanco zelo uspešna. Tako na belih strminah kot tudi v pisarni. In tudi z Liviom Magonijem v štabu, nekoč režiserjem podvigov Tine Maze, zdaj novim trenerjem Mete Hrovat.

Panogi se, kot je potrdil njen vodja Miha Verdnik, obeta rekordno visok proračun med 3,3 in 3,5 milijona evrov, med reprezentančnimi cilji so jasno podčrtane olimpijske kolajne v Pekingu. Tako v moški kot ženski konkurenci! Dresi so zdaj prelepljeni s pokrovitelji povsod, kjer je to izvedljivo, zakrpali so tudi finančno luknjo, vredno 800.000 evrov, ki ji je botrovala pandemija. Največji del načrtovanih sredstev bodo sicer razdelili takole: 1,1 milijona evrov bodo namenili moškemu delu, 900.000 ženskemu, 750.000 pa delovanju mlajših selekcij. In temu primerno so visoki tudi tekmovalni cilji. Kajti napadov na kolajno v alpskem vodstvu ne skrivajo niti glede adutov v moški konkurenci niti glede smučark.

Meta Hrovat bo pomemben adut slovenske reprezentance v olimpijski zimi. FOTO: Jure Eržen/Delo
Meta Hrovat bo pomemben adut slovenske reprezentance v olimpijski zimi. FOTO: Jure Eržen/Delo


»Ilka Štuhec je bila dvakrat svetovna prvakinja, kolajne z OI pa še nima. Zato mora biti njen cilj,« je poudaril Janez Slivnik. Strokovni vodja reprezentanc je skupaj z Verdnikom in Iztokom Klančnikom, predsednikom zbora in odbora za alpsko smučanje pri SZS, tudi potrdil prihod priznanega trenerja Livia Magonija, ki je nazadnje s Petro Vlhovo osvojil kristalni globus, nekoč pa je imenitno vodil tudi Tino Maze. Odslej bo trener Mete Hrovat, njegova pogodba s SZS pa zagotavlja, da ne bo delal niti z eno smučarko iz drugih nacionalnih selekcij.

»Pravzaprav smo si tako mi pri zvezi kot Livio že dolgo želeli, da bi spet sodelovali. Seveda bo najbolj skrbel za sestavljanje in izvedbo Metine sezone, veliko pa se bo pogovarjal tudi z drugimi. Morda bo kaj svetoval Ani Bucik ali denimo glavnemu trenerju ženskih tehničnih disciplin Sergeju Poljšaku,« je povedal Verdnik, tako kot drugi pri zvezi zadovoljen ob spoznanju, da bo odslej ženska reprezentanca z izjemo Štuhčeve, naše edine reprezentantke izključno v hitrih disciplinah, združena pod skupno streho.

Martin Čater je v minuli zimi med slovenskimi alpskimi smučarji dosegel edino zmago. FOTO: AFP
Martin Čater je v minuli zimi med slovenskimi alpskimi smučarji dosegel edino zmago. FOTO: AFP


Glede moške vrste ambicij s podčrtanimi Kranjčevimi uvrstitvami na stopničke in Hadalinovim prebojem v udarno slalomsko jakostno skupino ne skrivajo, obenem hrepenijo po vidnejših dosežkih tekmovalcev v hitrih disciplinah. Vsi skupaj bodo temelje zime udarili na pripravah v Argentini.

Postava za sezono 2021/22; moški – tehnične discipline: Žan Kranjec, Štefan Hadalin, glavni trener Klemen Bergant; hitre discipline: Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Nejc Naraločnik, glavni trener Grega Koštomaj; ženske – tehnične discipline: Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Andreja Slokar, glavni trener Sergej Poljšak; hitre discipline: Ilka Štuhec, glavni trener Stefan Abplanalp.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine