Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Rjoju Kobajaši spet nepremagljiv, Slovenci zaostali za pričakovanji

Japonec Rjoju Kobajaši je zmagovalec tudi tretje tekme letošnje novoletne skakalne turneje.
Rjoju Kobajaši je bil vnovič predober za konkurenco. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Rjoju Kobajaši je bil vnovič predober za konkurenco. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
M. U., F. T., STA
5. 1. 2022 | 14:47
5. 1. 2022 | 18:35
2:07

Japonski smučarski skakalec Rjoju Kobajaši je zmagovalec tudi tretje tekme letošnje novoletne skakalne turneje, ki je bila tokrat v Bischofshofnu. Kobajaši je pustil za seboj Norvežana Mariusa Lindvika in Halvorja Egnerja Graneruda, Slovencem ni šlo posebej dobro.

Med Slovenci se je najbolje odrezal Timi Zajc na 14. mestu, preostali slovenski skakalci pa so zasedli naslednje uvrstitve: 25. Lovro Kos, 28. Peter Prevc, 37. Anže Lanišek, 45. Žiga Jelar, 50. Žak Mogel.

V prvi seriji smola Lovra Kosa

Lovru Kosu je padec pri doskoku v prvi seriji tretje tekme novoletne turneje smučarjev skakalcev preprečil boj za najvišja mesta v skupnem seštevku turneje. Tekma je bila izjemoma v Bischofshofnu, kamor so jo prestavili, potem ko je odpadla v Innsbrucku. Tretji po dveh tekmah se je kot 31. resda uvrstil v finale, toda imel je velik zaostanek za najboljšimi.

Lovro Kos je imel v Bischofshofnu tudi smolo. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Lovro Kos je imel v Bischofshofnu tudi smolo. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Po točkah se ne bi uvrstil v drugo serijo, a ga je rešila daljava, zaradi katere je kljub temu, da je izgubil slovenski dvoboj proti Petru Prevcu in zasedel 45. mesto, dobil še eno priložnost. Kos je bil eden treh Slovencev, ki so se uvrstili v finalno serijo. Prevc je bil namreč po prvi seriji osmi, Timi Zajc pa 22., potem ko je sicer izgubil dvoboj proti Avstrijcu Janu Hörlu, vendar je bil njegov skok dovolj dober za uvrstitev med srečne poražence.

Po prvi seriji je vodil Norvežan Marius Lindvik, zmagovalec prvih dveh tekem turneje Rjoju Kobajaši je bil drugi, za konkurentom za skupno zmago na turneji je zaostajal za 5,7 točke. Tretji je bil še en Norvežan Halvor Egner Granerud.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine