Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kralji sklonjenih glav v Kanadi, Kopitar praznih rok (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri Toronto Maple Leafs v Kanadi izgubili s 4:1, Anže Kopitar je ostal brez točk. 
Kralji v vratih pogrešajo Jonathana Quicka. FOTO: Reuters
Kralji v vratih pogrešajo Jonathana Quicka. FOTO: Reuters
N. Gr.
16. 10. 2018 | 07:15
16. 10. 2018 | 07:50
2:04
Hokejisti Los Angeles Kings na začetku sezone nikakor ne ujamejo prave forme, s katero bi prišli do zmag, tokrat pa so za nameček naleteli še na izjemno razpoloženi Toronto, ki se je v domačo dvorano vrnil po štirih zaporednih zmagah v gosteh. V vratih je pri Maple Leafs začel rezervni vratar Garrett Sparks in navdušil dvorano ob zmagi Toronta s 4:1. 

Sparks, zbral je 33 obramb, še lani pa je igral za podružnico Toronta v AHL, je bil nerešljiva uganka za napadalce Los Angelesa, ki na začetku sezone še niso umerili merilnih naprav, praznih rok je znova ostal tudi Anže Kopitar, ki je na ledu preživel dobrih 22 minut. Edini zadetek za Kralje je dosegel povratnik v NHL Ilija Kovalčuk, a to ni bilo dovolj za kaj več kot tretji poraz po rednem delu v novi sezoni, enkrat je Los Angeles izgubil po podaljških, dvakrat pa zmagal. 

Junak tokratne zmage Toronta je bil Kasperi Kapanen, ki je dosegel dva zadetka: »Videl sem, da je Campbell v slabem položaju, zato sem hitro sprožil in plošček je šel v mrežo, to pa mi je vlilo dodatno samozavest.« Soigralca je pohvalil tudi Auston Matthews, ki je tokrat zbral dve podaji: »Na ledu je zelo aktiven, veliko drsa in si tako ustvarja priložnosti, ki jih drugače ne bi bilo, na nas pa je, da ga v pravem trenutku zaposlimo s podajami. Zaenkrat nam to kar dobro uspeva.« Ob Kapanenu sta za domače zadela še Patrick Marleau in Mitch Marner. 



Naslednja tekma kralje, ki so še peto tekmo odigrali brez poškodovanega zvezdnika Jonathana Quicka v vratih, čaka v domači dvorani Staples Center, ko bodo v četrtek gostili New York Islanders.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine