Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitar v polno za zmago Kraljev v Kanadi

Hokejisti Los Angeles Kings so prišli do gostujoče zmage proti Montreal Canadiens s 4:2 in se zavihteli na drugo mesto v pacifiški diviziji.
Anže Kopitar se je veselil zadetka. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
Anže Kopitar se je veselil zadetka. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
Š. R., STA
11. 12. 2022 | 07:15
11. 12. 2022 | 07:24
3:14

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z osmim golom v sezoni severnoameriške lige NHL pomagal Los Angeles Kings do gostujoče zmage proti Montreal Canadiens s 4:2. Kralji so posledično napredovali na drugo mesto pacifiške divizije, v kateri zaostajajo le za Vegas Golden Knights.

Moštvo iz Los Angelesa je temelje za zmago postavilo v prvi tretjini, ko sta v razmaku vsega 19 sekund zadela Kopitar in Viktor Arvidsson. Petintridesetletni Hrušičan je bil v deseti minuti srečanja na pravem mestu po lepi podaji Kevina Fiale izza tekmečevega gola.

Na 3:0 je v deseti minuti zadnje tretjine povišal Alexander Edler, nato pa sta nekaj upanja domačim vlila Mike Hoffman v 52. ter Cole Caufield v 58. minuti. Končni izid je 37 sekund pred koncem z zadetkom v prazno mrežo postavil Adrian Kempe. Phoenix Copley je za kalifornijsko moštvo zbral 20 obramb, pri tekmecih je Jake Allen ustavil 31 od 34 strelov.

»To je bila čudna tekma. Zaradi številnih blokiranih strelov nisem imel veliko dela. Posledično je šlo za tekmo, na kateri moraš ohraniti mirno glavo. Soigralci so opravili dobro delo, imeli ogromno posesti v nasprotnikovi tretjini. Trdo smo garali in zasluženo slavili,« je po tekmi dejal Copley.

Kopitar je na ledu prebil 19:38 minute in na vrata tekmeca sprožil dva strela. Z osmimi goli ter 17 podajami je točkovno drugi najbolj učinkovit hokejist Los Angelesa za Fialo (31 točk).

Los Angeles je na dobri poti v končnico. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
Los Angeles je na dobri poti v končnico. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports

Po 15. zmagi na 30. tekmi sezone je Los Angeles napredoval na drugo mesto pacifiške divizije ter četrto v zahodni konferenci. S 34 točkami za vrhom v obeh zaostajajo za Vegasom, ki jih je po 29 tekmah zbral sedem več.

Kralji bodo znova na ledu že v noči na ponedeljek, čaka jih namreč gostujoči obračun proti zadnjeuvrščeni ekipi vzhoda Columbus Blue Jackets.

Izidi:

Nashville Predators - Ottawa Senators 2:3

Dallas Stars - Detroit Red Wings 3:2 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 4:1

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 3:1

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 5:4 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 2:4 (Anže Kopitar: gol v 19:38 minute na ledu za Los Angeles)

New York Islanders - Carolina Hurricanes 0:3

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 0:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine