Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitar k prvi zmagi Kraljev v sezoni prispeval odločilno podajo (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so bili na gostovanju v Calgaryju s 4:3 boljši v podaljšku.
Anže Kopitar je trikrat preveril reflekse tekmečevega vratarja. FOTO: Candice Ward/Reuters
Anže Kopitar je trikrat preveril reflekse tekmečevega vratarja. FOTO: Candice Ward/Reuters
9. 10. 2019 | 07:18
9. 10. 2019 | 07:25
2:18
Calgary – V drugem obračunu nove sezone hokejske lige NHL je moštvo Los Angeles Kings vpisalo krstno zmago. Potem ko je bilo uvodoma za las prekratko na gostovanju pri Naftarjih iz Edmontona (5:6), je sinoči gostovalo še v Calgaryju in poln plen ujelo v podaljšku, ko je zadetek za zmago s 4:3 prispeval Drew Doughty.


Vodstvo s 3:0


Dišalo je po gladkem uspehu Kraljev, ki so še sredi rednega dela tekme vodili s 3:0. V tretji minuti se je med strelce vpisal Tyler Toffoli, v 18. Sean Walker, v 24. pa Ilja Kovaljčuk. Vendar pa so gostitelji, ki so v prvi tretjini zgolj trikrat ustrelili proti tekmečevim vratom (gostje kar dvajsetkrat), še pravočasno strnili vrste in se vrnili v igro.


Po 50 sekundah podaljška


Že v drugi tretjini sta namreč v razmaku dobrih dveh minut in pol zadela Matthew Tkachuk in Noah Hanifin, nato pa je 64 sekund pred koncem rednega dela dvoboja podaljšek izsilil Tkachuk, ki je bil uspešen že drugič. V dodatnem delu ni bilo treba na odločitev o zmagovalcu čakati niti minuto, po 50 sekundah je bil mož odločitve Doughty, ki je izkoristil prednost igralca več na ledu.


Kopitar podajalec


Pri odločilnem golu je kot podajalec sodeloval tudi slovenski as Anže Kopitar, ki je tako zelo učinkovito odprl novo sezono, po dveh obračunih ima v osebni statistiki že štiri točke za zadetek in tri asistence. Sinoči je bil na ledni ploskvi najdlje med vsemi napadalci Los Angelesa, 20 minut in 24 sekund, v tem času pa trikrat sprožil na gol in tik pred koncem rednega dela izsilil izključitev Sama Bennetta.


Na še tretje gostovanje


Novo priložnost za dokazovanje bo imel že jutri zjutraj, ko bodo šli Kralji na že tretje zaporedno gostovanje, tokrat v Vancouver, ki še lovi prvo zmago v novi sezoni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine