Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kapetan ni bil med strelci, a je podajal

Hokejisti Los Angelesa v NHL ohranjajo odlično formo tudi po zaslugi Anžeta Kopitarja, ki je pri zmagi v Coloradu trikrat podal.
Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v sijajni formi in ohranjajo vodilni položaj v zahodni konferenci FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v sijajni formi in ohranjajo vodilni položaj v zahodni konferenci FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
G. N., STA
10. 3. 2023 | 07:25
10. 3. 2023 | 07:42
2:50

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, še naprej nizajo dobre predstave. Tokrat so gostovali v dvorani Ball Arena v Denverju, kjer so domači Colorado ugnali kar s 5:2. Adrian Kempe in Phillip Danault sta vsak zadela po dvakrat, Kopitar pa je k zmagi prispeval tri podaje za nove tri točke.

»To je bila dobra zmaga, rekel bi, da je zmaga značaja. Odigrali smo dobrih 60 minut, nekaj minut preveč v kazenskem prostoru, a mislim, da smo bili boljša ekipa,« je za LA Kings Insider dejal Kempe, ki je po tekmi pohvalil tudi soigralca Kopitarja.

»Na isti visoki ravni v ligi NHL igra že 17 let. Trenutno gre plošček za nas malo raje v mrežo kot ponavadi, vendar se Kopi vsak dan izkaže in vsakič znova pokaže svoje mojstrstvo,« je med drugim dejal Kempe o 35-letnemu kapetanu kraljev Kopitarju.

»Všeč mi je, da smo dobro igrali kot ekipa in zmagali. Mislim, da proti res dobri ekipi nismo veliko popustili. Danes je vsak igralec dal vse od sebe in to je tisto, kar potrebujemo, da zmagujemo naprej. Imeli smo odgovor na vsak zadetek, ki ga je tekmec dosegel, in to je bilo lepo videti,« pa je po tekmi dejal Kopitar.

»Trenutno imamo v ekipi res dobro kemijo in uživamo na valu, ki smo ga 'zajahali'. Ko pride takšen val, ti ni treba preveč razmišljati, ampak samo igraš in uživaš. Skušali bomo jezditi na tem valu tako dolgo, kot bomo lahko,« je bil po tekmi slikovit Kopitar.

En gol je dodal še Gabriel Vilardi, vratar Joonas Korpisalo pa je zaustavil 28 strelov.

Nobena ekipa v ligi NHL ni ta čas bolj vroča vse od premora za tekmo zvezd All-Star, kot je ekipa kraljev, ki je z zmago ostala na vrhu zahodne konference skupaj z Vegasom. Obe imata na vrhu po 84 točk.

Pri domači ekipi sta se med strelce vpisala Evan Rodrigues in Nathan MacKinnon, ki je zadel še na 15. zaporedni domači tekmi.

Naslednja tekma kralje čaka v nedeljo, ko bodo doma gostili Nashville.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine