Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani po zasuku ugnali Cortino, Mintautiškis celjski junak

Hokejisti Jesenic so v 7. krogu alpske lige v Podmežakli gostili italijansko Cortino in po preobratu zmagali s 4:2. Celje zmagalo po podaljšku v Val Gardeni.
Jeseničani so vpisali zmago. FOTO: HDD Jesenice
Jeseničani so vpisali zmago. FOTO: HDD Jesenice
P. Z., STA
12. 10. 2024 | 21:25
12. 10. 2024 | 22:26
3:08

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v 7. krogu alpske lige v domači Podmežakli gostili italijansko Cortino in po preobratu zmagali s 4:2.

Čeprav je bilo razmerje strelov proti vratom tekmeca v uvodnih dveh tretjinah močno na strani Jesenic – 12:5, 10:5 –, so domači zaostajali že z 0:2, preden so gostitelji prišli do prvega zadetka.

Domače navijače je v 31. minuti razveselil Žiga Urukalo. Rdeči so nadaljevali pritisk in Tadej Čimžar je bil blizu izenačenja dve minuti pozneje, ko mu je strel z bližine ubranil gostujoči vratar.

V zadnji tretjini pa se je Jeseničanom le odprlo. Za las je mimo gostujočih vrat v 42. minuti švignil plošček Jake Šturma. Že v naslednji minuti je bil sam pred vrati Cortine Nejc Brus, ko ga je pri strelu oviral Andrea De Luca in si prislužil kazen. Železarji so potrebovali le 22 sekund, da so izenačili, ko je zadel Olli Valtola.

Domači so povedli v 50. minuti z golom Luca Slivnika, nato se je z nekaj dobrimi obrambami izkazal Bor Glavič in pomagal obdržati rdeče v vodstvu. Jeseničani so oblegali vrata tekmeca, minuto in 39 sekund pred koncem pa je Jaša Jenko zadel za 4:2. Dobro minuto pred koncem so gosti vratarja nadomestili z dodatnim napadalcem, a jim ni uspelo resneje ogroziti domačih vrat.

Uspešni tudi Celjani

Hokejisti ekipe RST Pellet Celje pa so gostovali v Val Gardeni. Celjani so prišli na gostovanje z lepo popotnico zmage nad Jeseničani v prejšnjem krogu, tokrat pa so po podaljšani igri s 3:2 premagali Gardeno. Junak večera je bil Mikuš Mintautiškis.

Celjani so bolje odprli tekmo in v prvi tretjini v 6. minuti povedli preko Marka Sojerja, vendar so gostitelji še pred koncem prvega dela igre izenačili. Uspešen je bil branilec Karter Prosofsky (11.).

Tudi drugo tretjino so bolje odprli celjski hokejisti, ko je Jure Sotlar z zadetkom v 24. minuti goste spet popeljal v vodstvo, ki so ga obdržali do konca tega dela igre.

Zadnja tretjina je pripadla gostiteljem, ki so izenačili na 2:2; uspešen je bil Simon Pitschieler.

Odločal je podaljšek, v katerem so bili spretnejši gosti, streli proti golu so bili na njihovi strani (7:3), domačega vratarja pa je za celjsko slavje premagal Mintautiškis.

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine