Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Celjani odpihnili Jeseničane

V slovenskem derbiju alpske hokejske lige so bili gostitelji ob Savinji za razred boljši od Gorenjcev, 4. in 5. gol so jim zabili v presledku 12 sekund.
Celjski hokejisti so pred enim letom pod vodstvom trenerja Gala Korena vstopili v alpsko ligo, zdaj se očitno vzpenjajo. FOTO: HK Celje
Celjski hokejisti so pred enim letom pod vodstvom trenerja Gala Korena vstopili v alpsko ligo, zdaj se očitno vzpenjajo. FOTO: HK Celje
S. U.
10. 10. 2024 | 21:51
10. 10. 2024 | 21:52
1:27

Tekme v alpski hokejski ligi pri nas minevajo v senci močnejše ICEHL; v  kateri je povrh Olimpija zelo uspešno vstopila v novo tekmovalno sezono, a tokrat je tudi omenjeni regionalni drugi hokejski razred pritegnil doma več zanimanja kot ponavadi. saj je napočil večer prvega slovenskega dvoboja v sezoni – Celje vs. Jesenice.

V Mestnem parku ob Savinji pa so bili gostitelji prepričljivo boljši od razglašenih železarjev, doslej sicer v štirih nastopih sezone AHL še neporaženih. Tokrat pa so se Celjani veselili zmage kar s 6:2 (1:0, 2:0, 3:2; Mintautiskis 19., Grahut 22., Carkovskij 23., Sotlar 43., Kuret 44., Panasenko 57.; Selan 51. PP, Brus 53.). Domači so dejansko vso tekmo nadzorovali dogajanje na ledu, 4. in 5. gol pa zabili v komaj verjetnem presledku 12 sekund.

Naslednje kolo moštvi čaka že v soboto: veliki zmagovalci današnjega večera bodo gostovali v smučarski Val Gardeni, Jeseničani pa bodo po tej porazni predstavi poskusili doma popraviti vtis proti Cortini. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine