Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ilkino zlato doma, zdaj v lov na smukaški globus

Zlata smukaška junakinja Ilka Štuhec se je s prizorišča SP že vrnila na zagrebško letališče.
Leta 2014 je v Zagrebu pristala zlata Tina Maze, ki se je vrnila z dvema najžlahtnejšima odličjema z OI v Sočiju! Ilka Štuhec gre po Tinini poti, Zagreb, zlato in kristal ostajajo rdeča nit. FOTO: Drago Perko
Leta 2014 je v Zagrebu pristala zlata Tina Maze, ki se je vrnila z dvema najžlahtnejšima odličjema z OI v Sočiju! Ilka Štuhec gre po Tinini poti, Zagreb, zlato in kristal ostajajo rdeča nit. FOTO: Drago Perko
Drago Perko
11. 2. 2019 | 21:56
11. 2. 2019 | 23:17
4:01
Zagreb – Kraj in mesto srečnega imena oz. mesto, kjer pristajajo slovenske smučarske šampionke. Leta 2014 je v Zagrebu pristala zlata Tina Maze, ki se je vrnila z dvema najžlahtnejšima odličjema z olimpijskih iger v Sočiju! Ilka Štuhec gre po Tinini poti, Zagreb, zlato in kristal ostajajo rdeča nit.


V dobrih dveh letih


Decembra 2016 je Ilka Štuhec pristala pri sosedih, ko se je vračala iz Severne Amerike, kjer je z dvema zmagama začela svoj pohod na svetovni vrh. V glavnem mestu Hrvaške smo bili marca 2017, ko je po zaključku izjemne sezone alpskega smučanja domov tovorila osvojena kristalna globusa. V Zagrebu smo bili nocoj, ko je Ilka domov prinesla zlato smukaško kolajno iz švedskega Åreja.


Serviser s kombijem


Na letališču Franja Tuđmana dejavu! Ilkina ekipa, da te skipa, v okrnjeni prvinski postavi. Pomirjena Ilka s svojim nasmehom, kineziologinja in zaupnica Anja Šešum ter trener Gregor Koštomaj. Novinec v šampionskem mozaiku je Tilen Lamut, predstavnik za stike z javnostmi, drugi novinec v tej sezoni serviser Aleš Sopotnik in mama Darja Črnko pa sta s kombijem in 2500 kilogrami robe že na poti v Švico, kamor Štuhčeva potuje že jutri! Ker je na severu Evrope napovedano slabo vreme, so v taboru Štuhčeve reagirali in se teden dni pred nadaljevanjem svetovnega pokala selijo v deželo ricole, svizcev in čokolade.

Veselo je bilo na letališču v Zagrebu, kjer je prvi Ilki čestital njen oče Igor, ki ji je ob tej priložnosti izročil tudi ličen šopek. FOTO: Drago Perko
Veselo je bilo na letališču v Zagrebu, kjer je prvi Ilki čestital njen oče Igor, ki ji je ob tej priložnosti izročil tudi ličen šopek. FOTO: Drago Perko

 

Tudi Petek in Klančnik


Pred tem pa je bilo veselo na letališču v Zagrebu, kjer je prvi Ilki čestital njen oče Igor, ki ji je ob tej priložnosti izročil tudi ličen šopek. Manjkala ni rujna štajerska kapljica, v imenu Smučarske zveze Slovenije pa sta se na Hrvaško s šopkom pripeljala direktor Franci Petek in Iztok Klančnik, predsednik panoge za alpsko smučanje pri SZS.

»Ni še bilo časa, da bi zbrala misli. Včerajšnjega dne kar ni hotelo biti konec. Tudi današnji dan je dolg, skoraj cel dan smo na poti. Ko smo prispeli v Bruselj, smo izvedeli, da je Štefan Hadalin osvojil srebro. To tekmo si moram še pogledati,« je po prihodu v Zagreb razmišljala dvakratna smukaška svetovna prvakinja.


Dolgotrajno čakanje


»Med nastopom sem uživala. Štart je bil malce nižji kot predviden, da je bilo bolj ali manj za vse enako. Ko sem prišla v cilj, sem pomislila, to pa bi lahko bilo v redu. Potem se je začelo čakanje,« je hitro podoživela še smukaški nastop. Priznala je, da je bilo nekaj časa za slavje.

Ilka Štuhec jutri že odhaja novim izzivom naproti. FOTO: Drago Perko
Ilka Štuhec jutri že odhaja novim izzivom naproti. FOTO: Drago Perko


Trener Gregor Koštomaj izvrstno vodi Ilko, predvsem pa je ponosen na svojo varovanko. »Na smuku sem jo videl le do prvega vmesnega časa, potem je izginila. Ko sem izvedel rezultat, sem bil vesel, a tudi previden. Počakati je bilo treba Corinne Suter in Avstrijke, ki so bile nevarne. Pa se je le izšlo! Dobili smo nagrado in potrditev za garaško delo,« je sklenil Koštomaj, ki je že na Švedskem zaprl knjigo »Åre 2019« in nadaljeval pisanje uspešnice Lov na smukaški mali kristalni globus. Ilka je po šestih smukih (do konca so še trije) na 3. mestu, vodilna Nicole Schmidhofer ima 364 točk, druga Ramona Siebenhofer pa 346. Ilka jih je zbrala 343. Dovolj, da napade globus!

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine