Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ilka sestavila ekipo, kdo se ji je pridružil?

Štuhčeva bo v prihodnje sodelovala z Janijem Grilom in Davidom Kukovcem. Kdo bo prevzel trenersko krmilo?
Ilka Štuhec je, kot kaže, že sestavila novo ekipo, ni pa je še uradno predstavila. FOTO: Tadej Regent/Delo
Ilka Štuhec je, kot kaže, že sestavila novo ekipo, ni pa je še uradno predstavila. FOTO: Tadej Regent/Delo
14. 5. 2019 | 16:41
14. 5. 2019 | 17:20
2:19
Potem ko so alpinci sestavili trenersko garnituro za novo zimsko sezono 2019/20, ki jo mora uradno potrditi samo še alpski zbor, kar se bo zgodilo v začetku prihodnjega meseca, je – kot kaže – svojo novo ekipo sestavila tudi Ilka Štuhec.

Kot je razbrati na njeni uradni spletni strani, sta ekipo, ki jo sestavljata še Ilkina mama Darja Črnko v vlogi vodje ekipe in serviser Aleš Sopotnik, okrepila kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec. Gril je v preteklosti sodeloval z biatloncem Jakovom Fakom, zdaj ima pod svojim okriljem med drugim tudi kondicijski program za svetovnega podprvaka v kombinaciji Štefana Hadalina.

"Štuhčeva bo tako pri Grilu, ki ima številne izkušnje z delom z vrhunskimi športniki, opravila ključne kondicijske priprave, ki so vedno osnova za tekmovalni del sezone. David Kukovec pa bo v prihajajoči sezoni tudi potoval z ekipo in opravljal vlogo fizioterapevta ter nadzoroval opravljanje kondicijskega programa," pa so v njeni ekipi zapisali v sporočilu za javnost.
 

Novi trener iz tujine


Vprašanje, kdo bo glavni trener, ostaja odprto, so pa v taboru dvakratne svetovne prvakinje potrdili, da so ga iskali v tujini. "Ker se Štuhčeva trenutno še ne more vrniti na sneg in opravljati snežnih treningov, za zdaj še ni uradno znano, kdo bo postal novi glavni trener. Ko bo sprejet dogovor z novim trenerjem, bo javnost o tem tudi obveščena," so še dodali pri Štuhčevi.

V četrtek se bo Mariborčanka skupaj z drugimi tekmovalci, ki sodijo pod okrilje Smučarske zveze Slovenije, udeležila večera šampionov, prireditve, na kateri se vodstvo SZS spomni največjih uspehov končane zime in počasti najboljše.

Nekdanja sodelavca Štuhčeve trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum sta tudi že našla nova delodajalca, v slovenski moški smukaški ekipi bo deloval Koštomaj, Šešumova v avstrijski ženski.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine