Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Flisarjeve dvojne zmage letos ne bo

Slovenski smučarski krosist je na prvi od dveh tekem svetovnega pokala v Innichenu zasedel dvajseto mesto.
Filip Flisar veliko razlogov za zadovoljstvo ni imel. FOTO: Matej Družnik/Delo
Filip Flisar veliko razlogov za zadovoljstvo ni imel. FOTO: Matej Družnik/Delo
21. 12. 2018 | 17:05
21. 12. 2018 | 17:21
1:48
Innichen – Slovenski smučarski krosist Filip Flisar se na začetku poolimpijske zime še nekoliko lovi, vseeno pa je na prvi tekmi druge postaje svetovnega pokala v Italiji storil korak naprej v primerjavi z uvodno Aroso, saj se je prebil v izločilne boje. Vendar pa je že v osmini finala naletel na previsoko oviro, domala od štarta do konca je držal tretje mesto, ciljno črto sta pred njim prečkala Švicar Joos Berry in Avstrijec Johannes Rohrweck, ki pa sta nato izpadla že v četrtfinalu.


Predlani dvakrat v dveh dneh


Novo priložnost bo imel na Ptuj priseljeni Mariborčan, ki je danes zasedel 20. mesto, že jutri, ko bo v Innichenu na sporedu še ena preizkušnja. Gre sicer za prizorišče, ki mu zaradi bližine doma, pa tudi specifične, ledene proge ustreza, kar je navsezadnje minule sezone dokazoval tudi z rezultati. V preteklih treh letih je namreč v San Candidu nanizal štiri uvrstitve v najboljšo peterico, predlani pa se mu je prvič (in zaenkrat edinokrat) v karieri posrečil tudi dvojček zmag v dveh dneh. Odtlej na vrhu odra ni več stal.


Brat pred bratom


Danes bo imel, vsaj na papirju, še težje delo, saj je kvalifikacije končal na 24. mestu in ne bo mogel izbirati štartnih mest. Včeraj sta se dvojne zmage razveselila francoska brata Midol, starejši Jonathan je bil hitrejši od mlajšega Bastiena in se pri 30 letih razveselil krstne zmage v svetovnem pokalu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine