Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Flisar Italijane zamenjal z Nemci

Slovenski as v smučarskem krosu obtičal v kvalifikacijah uvodne tekme svetovnega pokala v Arosi.
Filip Flisar je bil po napaki v kvalifikacijah Arose prepočasen za pet stotink sekunde. FOTO: Matej Družnik/Delo
Filip Flisar je bil po napaki v kvalifikacijah Arose prepočasen za pet stotink sekunde. FOTO: Matej Družnik/Delo
17. 12. 2018 | 00:00
17. 12. 2018 | 00:07
2:41
Ljubljana – Neugodne vremenske razmere so krojile štart poolimpijske sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu. Prireditelji v Val Thorensu in Montafonu so morali priznati premoč narave, v Arosi pa je bilo treba sestaviti »načrt B« in tekmo zamakniti za teden dni. Na sporedu bo danes, a brez Filipa Flisarja, ki je izpadel v kvalifikacijah.

»Nekoliko nenavadno je bilo, saj nismo imeli vpogleda v to, kje smo. Glede na to, kakšno je bilo vreme oktobra in novembra, zaradi česar je prihajalo do izpada treninga, nam je morda zamik štarta sezone celo koristil, saj ti kak dan ali dva dodatnega treninga v takem primeru pride zelo prav,« je pojasnil Mariborčan, ki se je po povečanju družinice – z Moniko sta junija povila prvorojenko Sofio – preselil na Ptuj. Če so imeli težave z odpovedmi preizkušenj alpski smučarji, so bili smučarski krosisti, ki potrebujejo še več snega, toliko bolj na udaru.


Nimam težav, dobro spim


Po koncu olimpijske zime se je Filip odločil za spremembo: zaključil je epizodo z Italijani, s katerimi je sodeloval zadnja tri leta, in se priključil Nemcem. »Po koncu olimpijskega ciklusa so se v Italiji stvari korenito spremenile, prišlo je do rošad, ni se vedelo, kdo bo vodil reprezentanco. Nisem želel biti v negotovosti, nisem si mogel privoščiti, da bi na koncu ostal sam, zato sem se pridružil Nemcem,« je potezo komentiral brkati krosist, ki se konec novembra ni udeležil pregledne preizkušnje z zelo močno konkurenco v Pitztalu: »Toda povečini so bile tam velike ekipe, ki so tekmo izkoristile za interne kvalifikacije. Na štartu se je gnetlo 140 ljudi, kak kakovosten trening to ne bi bil, z Nemci se nismo odločili, da bi šli na ledenik zmrzovat.«

Z rojstvom hčerke ni zgolj prilagodil časa, ki ga je imel prej za trening, družinskemu življenju, temveč se mu je »predvsem premaknil fokus, s čimer pa ni nič narobe. Otrok je velika stvar v življenju. Toda nimam težav, dobro spim.« Z Aroso doslej ni imel dobrih izkušenj, na tem prizorišču ni vpisal odmevnejših rezultatov: »Tako kratke proge so vedno loterija, sploh pa v slabih razmerah, ki so tu običajne.« V sinočnjih kvalifikacijah je po hitrem začetku storil napako, zaradi katere je ostal brez izločilnih bojev, zgrešil jih je za pičlih pet stotink.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine