Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Filip Flisar brez težav v izločilne boje

Slovenski smučarski krosist je prvi del svetovnega prvenstva v Park Cityju opravil uspešno, s trinajstim časom kvalifikacij.
Filip Flisar ni imel težav pri napredovanju v izločilne boje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Filip Flisar ni imel težav pri napredovanju v izločilne boje. FOTO: Matej Družnik/Delo
1. 2. 2019 | 23:20
1. 2. 2019 | 23:27
1:40
Park City – Slovenski smučarski krosist Filip Flisar je uspešno preskočil prvo oviro na svetovnem prvenstvu v Park Cityju. Skozi kvalifikacijsko sito se je namreč prebil v jutrišnje izločilne boje, ki se bodo začeli ob 21.22 po srednjeevropskem času. Danes je namreč zasedel trinajsto mesto, za zmagovalcem kvalifikacij pa zaostal sekundo in dve stotinki.


Trije Francozi pri vrhu


V zgornjem delu je bil zelo hiter, bil je le tri desetinke zadaj in imel osmo izhodišče, največ pa je izgubil v srednjem sektorju – v četrt minute je namreč zaostanku dodal pol sekunde. Za popolno nadvlado Francozov so v kvalifikacijah poskrbeli Bastien Midol, ki je bil najhitrejši pri obeh vmesnih časih in v cilju, ter Francois Place in Jean-Frederic Chapuis, ki sta zamudila pol sekunde.


Flisar prvak pred štirimi leti


Flisar, ki je zares mož za velika tekmovanja, ima v žepu že naslov svetovnega prvaka, pred štirimi leti si je namreč konkurenco pokoril v Kreischbergu. Tudi predlani se je v Sierri Nevadi – po odličnih predstavah – prebil v veliki finale, vendar pa po padcu ostal brez odličja. Naslov svetovnega prvaka brani Šved Victor Öhling Norberg, ki je kvalifikacije na 15. mestu končal sedem stotink za Filipom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine