Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Federica Brignone besna na prireditelje domačega prvenstva in FIS

Italijanska smučarska zvezdnica ni skrivala jeze po včerajšnjem paralelnem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo.
Federica Brignone je bila brez dlake na jeziku. FOTO: Matej Družnik
Federica Brignone je bila brez dlake na jeziku. FOTO: Matej Družnik
17. 2. 2021 | 12:00
17. 2. 2021 | 15:36
2:22
Paralelni veleslalom, ki so ga včeraj v Cortini d'Ampezzo sploh prvič v zgodovini svetovnih prvenstev izpeljali tudi v posamični konkurenci, je dvignil obilo snega oziroma prahu. Kritike na račun neenakovrednih razmer in čudnih pravil so deževale od vsepovsod.

Ker je bila rdeča proga vidno hitrejša od modre, so bili tekmovalci, ki so najprej štartali na njej, v slabšem izhodišču. V prvi vožnji si je bilo namreč na njej mogoče prismučati maksimalno prednost v višini pol sekunde, v drugi pa je nato veljala dejanska razlika. Federica Brignone, ki je preizkušnjo končala na šestem mestu, je bila brez dlake na jeziku.

»Zares sem jezna. Ne razumem, kako lahko prirediš paralelni veleslalom s tako različnima progama. Besna sem,« je v pogovoru za avstrijsko televizijo ORF zmajevala z glavo 30-letna Italijanka, ki do prirediteljev ni bila nič manj prizanesljiva med intervjujem za švicarsko televizijo SRF. »To je bila najhujša tekma v mojem življenju. In na žalost sem jo doživela prav na (domačem) svetovnem prvenstvu …«

Boji se, da bodo njene besede – kakor tudi mnogih drugih smučarjev – znova naletele na gluha ušesa pristojnih pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS). »Že v Leviju sem jih poskušala opozoriti na nekaj, pa so mi rekli, naj bom raje tiho. Odgovornim pri FIS je malo mar za to, kaj si mislimo športniki, naše mnenje jih sploh ne zanima,« se je jezila Federica Brignone.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine