Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Faku in Bauerju točke, toda presežka ni bilo

V uvodnem biatlonskem šprintu sezone sta vladarja prejšnje zime Johannes Thingnes Bø in Dorothea Wierer že potrdila svojo premoč.
Prvi biatlonski šprint v sezoni je pripadel Johannesu Thingnesu Bøju. FOTO: Matej Družnik/Delo
Prvi biatlonski šprint v sezoni je pripadel Johannesu Thingnesu Bøju. FOTO: Matej Družnik/Delo
1. 12. 2019 | 14:29
1. 12. 2019 | 17:16
3:54
Uvodna moška preizkušnja sezone svetovnega pokala v biatlonu ni razveselila slovenskega tabora. Resda sta se naša dva vodilna tekmovalca, Jakov Fak in za njim Klemen Bauer, uvrstila med dobitnike točk, toda zaradi napak na strelišču sta zaostala za želenimi višjimi mesti.

Dvakratni svetovni prvak je vstopil v tekmo zimo kot 23. v šprintu z dvema zgrešenima tarčama, Bauer je bil enajst mest za njim, na tekmi z dvema strelskima postankoma in tako skupno desetimi tarčami je zgrešil kar trikrat. Druga dva slovenska reprezentanta, Rok Tršan (66.) in Miha Dovžan (90.), sta krepko zaostala za 40 dobitniki točk, med katerimi se je že za uvod najbolje odrezal vodilni biatlonec prejšnje zime Johannes Thingnes Bø. Tik za njim je bil njegov brat Tarjei Bø., konkurenco pa je presenetil Matvej Jelisejev, ki je doslej vidnejše rezultate dosegal le kot član štafetnega moštva, med posamezniki pa sicer ne sodi k tisti najbolj cenjeni druščini svetovnega biatlona.

Tako kot v moškem šprintu je tudi na najkrajši ženski tekmi zmaga pripadla prvi junakinji prejšnje sezone. Kristalna globusa sta namreč nazadnje osvojila Johannes Thingnes Bø in Dorothea Wierer, slednja je že za začetek ugnala vso konkurenco. Slovenske biatlonke so močno zaostale za dobitnicami točk in tako nadaljevale v slabi luči prejšnje sezone: Polona Klemenčič je bila 80., Nika Vindišar 85., Nina Zadravec pa 103.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine