Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Dvojček Kildeja na Saslongu, Kline 17., tudi Čater pri točkah

Norvežan je po superveleslalomu dobil tudi smuk v Val Gardeni. Kline zaostal dobro sekundo in pol, Čater dve sekundi.
Aleksander Aamodt Kilde je dobil tudi smuk. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Aleksander Aamodt Kilde je dobil tudi smuk. FOTO: Andreas Solaro/AFP
P. Z.
19. 12. 2020 | 13:18
19. 12. 2020 | 16:11
7:36
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je po včerajšnji zmagi v superveleslalomu dobil tudi smuk v Val Gardeni. Na progi Saslong je bil drugi Američan Ryan Cochran-Siegle (+ 0,22), tretji pa Švicar Beat Feuz (+ 0,54).

Najboljši Slovenec je bil tokrat Boštjan Kline, ki je zasedel 17. mesto (+1,57). Martin Čater, ki je sezono odprl na spektakularen način, ko je s štartno številko 41 senzacionalno slavil zmago na smuku v Val d'Iseru, tokrat ni bil tako hiter, z rdečo številko je zasedel 25. mesto z zaostankom dveh sekund in stotinke. Klemen Kosi je bil 52. (+4,07)

Martin Čater je nosil rdečo številko vodilnega v smuku. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Martin Čater je nosil rdečo številko vodilnega v smuku. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Tokrat v primerjavi z Val d'Iserom in za veliko razočaranje ljubiteljev smučanja v Sloveniji na vrhu smuka ni bilo presenečenj.
Na smukaški progo Saslong je še šestič zmagal tekmovalec iz Norveške. Še drugič po vrsti je to tekmovalec s priimkom Amodt Kilde, ki je slavil na smuku v Val Gardeni tudi na preizkušnji pred dvema letoma. Aksel Lund Svindal je na smukih v Val Gardeni slavil v letih 2015 in 2017.



Kilde je bil najhitrejši tudi na petkovem superveleslalomu za popolni konec tedna v Val Gardeni. Norvežanu na vrhu se je najbolj približal Američan Ryan Cochran-Siegle (+0,22), na najnižjo stopničko pa se je zavihtel švicarski kralj smukov Beat Feuz (+0,54).

Kilde (150 točk) je z zmago oblekel tudi rdečo majico vodilnega v smukaški razvrstitvi. Čater, ki je navdušil z zmago na uvodnem smuku v Val d'Iseru, je po smuku v Val Gardeni na drugem mestu s 106 točkami, le šest točk manj imata Feuz in Cochran-Siegle na tretjem.

Boštjan Kline se je izkazal s 17. mestom. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Boštjan Kline se je izkazal s 17. mestom. FOTO: Jeff Pachoud/AFP


Kilde, ki je minulo sezono končal na vrhu skupnega seštevka, je z dvema zmagama prevzel tudi mesto vodilnega v seštevku zime. Kilde ima 335 točk, Švicar Marco Odermatt na drugem mestu pa 290 točk. Tretji je Francoz Alexis Pinturault (276), ki je tekmi v Val Gardeni izpustil.



Najvišje uvrščeni Slovenec Žan Kranjec je na 13. mestu. Kranjec, ki navdušuje na veleslalomih, je po družinski tragediji še vedno vprašljiv za nastop na nedeljskem veleslalomu v bližnji Alta Badii. Čater je v skupnem seštevku trenutno 17.
Naslednje tekmi v hitrih disciplinah bosta konec meseca v Bormiu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine