Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Drzna napoved legendarnega Hermanna Maierja glede Marcela Hirscherja

Nekdanji avstrijski as verjame, da lahko njegov rojak pod nizozemsko zastavo ulovi celo slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka.
Marcel Hirscher se lahko pohvali kar z osmimi velikimi kristalnimi globusi. FOTO: Matej Družnik/Delo
Marcel Hirscher se lahko pohvali kar z osmimi velikimi kristalnimi globusi. FOTO: Matej Družnik/Delo
13. 10. 2024 | 11:41
13. 10. 2024 | 12:07
2:08

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher precej zadržano pričakuje štart nove sezone za svetovni pokal, ki se bo že po tradiciji čez trinajst dni začela v Söldnu. Veleslalomska preizkušnja na ledeniku Rettenbach bo zanj – če se je bo seveda udeležil – prva tekma po letu 2019, ko je svoje smuči že postavil v kot. V novi zimi bo tekmoval za Nizozemsko, od koder prihaja njegova mati Sylvia (z dekliškim priimkom De Vlieg).

»Bilo bi napačno po petih letih odsotnosti reči, da bo spet tako, kot je bilo prej. In misliti, da bo vse preprosto. Ne, to ne bo niti zame,« se zaveda Hirscher, ki ocenjuje, da uvrstitve med najboljšo petnajsterico zanj (še) niso realne. »Manjkajo mi štiri sekunde,« je presodil 35-letni zvezdnik iz Halleina na Solnograškem.

Hermann Maier ne dvomi, da se bo Marcel Hirscher takoj spet potegoval za najvišje uvrstitve. FOTO: Heinz-Peter Bader/Reuters
Hermann Maier ne dvomi, da se bo Marcel Hirscher takoj spet potegoval za najvišje uvrstitve. FOTO: Heinz-Peter Bader/Reuters

Trener Toni Giger, ki sodeluje s Hirscherjem, je pojasnil, da Marcel še vedno smuča zelo dobro. »Ni, Marcel pozabil smučati, toda manjka mu pet let tekem,« je dejal Giger, ki dvomi, da se bo Hirscher pojavil na štartu veleslaloma v Söldnu. Nekdanji avstrijski as Hermann Maier pa ne verjame Hirscherju glede zaostanka, ki naj bi ga imel. 

»Po mojem mu tega nihče ne verjame,« je prepričan 51-letni Avstrijec, ki ne dvomi, da se bo njegov rojak takoj spet potegoval za najvišje uvrstitve. Še več; verjame celo, da lahko po številu prvih mest ulovi celo legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka (84). Hirscher je zdaj pri 67 zmagah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine