Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Florida s tretjo zaporedno zmago ujela vodilni dvojec

Panterji s Floride so z zmago nad Detroitom (4:1) postali tretja ekipa z vsaj 50 osvojenimi točkami v sezoni.
Florida Panthers so suvereno upravili z Detroitom za 23. zmago sezone. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Florida Panthers so suvereno upravili z Detroitom za 23. zmago sezone. FOTO: Bruce Bennett/AFP
31. 3. 2021 | 06:52
31. 3. 2021 | 09:06
3:14
V severnoameriški ligi NHL s hokejisti Floride visoko premagali Detroit s 4:1 in se po točkah izenačili z vodilnima ekipama Tampo in Washingtonom.

Florida je s 23. zmago sezone postala tretja ekipa z vsaj 50 osvojenimi točkami, na roke pa sta ji šla poraza tako aktualne prvakinje Tampe kot tudi Washingtona, ki sta bila do danes sama na vrhu lestvice.

Za tretji zaporedni uspeh Panterjev je dvakrat zadel Carter Verhaeghe, po enkrat pa Jonathan Huberdeau in Brett Connolly

Panterji s Floride se bodo morali naslednjih 12 tednov znajti brez svojega branilca Aarona Ekblada, ki so ga na nedeljski tekmi z Dallasom z ledu odnesli na nosilih in je prestal operacijo leve noge.

»Ko se moraš znajti brez igralca Aaronovega kalibra, je velika izguba za klub. Ima podporo tako kluba kot soigralcev in navijačev, ki mu želimo uspešno okrevanje. A kljub njegovi odsotnosti verjamemo v trdoživost in motiviranost našega moštva,« je sporočil generalni menedžer kluba Bill Zito.


 

Tampa prvič v sezoni s tremi zaporednimi porazi


Hokejisti Tampe so izgubili proti Clumbusu z 1:3 in sploh prvič v sezoni nanizali tri zaporedne poraze.

Na svojem ledu so sicer pokazali veliko želje po zmagi in tekmece nastreljali z 38:20, vendar pa jih je v obup spravljal razpoloženi vratar Elvis Merzlikins, ki je 20 izmed svojih 37 obramb zbral v drugi tretjini.

Za zmago Columbusa so zadeli Oliver BjorkstrandDavid Savard in Cam Atkinson, edini zadetek Tampe pa je dosegel Mathieu Joseph.

»Pripravili smo si veliko priložnosti in seveda si slabe volje, ko ne zadeneš. A zgodijo se tudi take tekme, ko ti ne gre po načrtih. Ne smemo biti slabe volje,« je po porazu razmišljal domači branilec Victor Hedman.



Poleg Tampe so praznih rok ostali tudi Washington Capitals, ki so jih New York Rangers nadigrali in premagali s petardo (5:2).

Gostje so sicer dobro začeli tekmo ter z goloma T. J. Oshieja in Nica Dowda povedli z 2:0, nato pa so gostitelji vzeli stvari v svoje roke in dosegli pet zaporednih golov.

Artemi Panarin se je izkazal z golom in dvema asistencama, strelci pa so bili še Kaapo KakkoFilip Chytil,  Adam Fox in Pavel Buchnevich.



Rezultati lige NHL
Boston Bruins : New Jersey Devils 5:4 *po kazenskih strelih
Florida Panthers : Detroit Red Wings 4:1
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers 4:0
New York Rangers : Washington Capitals 5:2
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 1:3
Chicago Blackhawks : Carolina Hurricanes 2:1
Nashville Predators : Dallas Stars 3:2 *po podaljšku

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine