Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Barada brez soglasne podpore, Smrekar predlaga Damjana

Smučarska zveza Slovenije je za strokovnega vodjo slovenske olimpijske delegacije v Pekingu predlagala Jerneja Damjana, je potrdil predsednik Enzo Smrekar.
Jernej Damjan je končal športno kariero. FOTO: Voranc Vogel
Jernej Damjan je končal športno kariero. FOTO: Voranc Vogel
J. H., STA
29. 9. 2021 | 18:33
29. 9. 2021 | 20:30
1:42
Smučarska zveza Slovenije je za strokovnega vodjo slovenske olimpijske delegacije na zimskih igrah prihodnjega februarja v Pekingu predlagala Jerneja Damjana, je potrdil predsednik zveze Enzo Smrekar. Predlog mora potrditi še Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije, ki odloča o imenovanju.

Izvršni odbor OKS je 21. septembra v Ljubljani Tomaža Barado, predsednika strokovnega sveta OKS za vrhunski šport, imenoval za vodjo reprezentance na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja prihodnje leto. Barada ni dobil soglasne podpore. Javno je nasprotovanje imenovanju Barade za vodjo slovenske delegacije izrekel predsednik SZS.

Enzo Smrekar podpira Jerneja Damjana, FOTO: Tomi Lombar
Enzo Smrekar podpira Jerneja Damjana, FOTO: Tomi Lombar


»Dozdajšnja praksa je bila takšna, da je v vseh letih, odkar Slovenija nastopa na zimskih olimpijskih igrah samostojno, vodja delegacije bil nekdo iz smučarskih vrst,« je pojasnil Smrekar. »Treba je razumeti, da je vodja reprezentance operativna funkcija, kar pomeni, da je treba reševati zadeve, ki jih je treba tudi vsebinsko in strokovno poznati,« je še dejal.

Damjan, dolgoletni slovenski reprezentant, ki je kar 17 let nastopal v članski konkurenci, je letos maja napovedal konec tekmovalne kariere.

Tomaž Barada ni dobil soglasne podpore. FOTO: Jože Suhadolnik
Tomaž Barada ni dobil soglasne podpore. FOTO: Jože Suhadolnik

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine