Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar in soigralci še naprej nizajo zmage v NHL

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisala novo prepričljivo zmago.
Anže Kopitar med tekmo z Islandersi. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports
Anže Kopitar med tekmo z Islandersi. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports
Š. R., STA
27. 2. 2022 | 08:00
27. 2. 2022 | 08:48
1:37

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisala novo prepričljivo zmago. Za peto zmago po vrsti so kralji na domačem ledu dvorane premagali goste z vzhodne obale ZDA, New York Islanders. Pot k novi zmagi je pomagal tlakovati tudi slovenski as Anže kopitar, ki je bil podajalec pri drugem zadetku kraljev.

Kralji držijo v rokah drugo mesto

Po 21 minutah pred polnimi tribunami dvorane Crypto.com Arena, do lanskega decembra znane z imenom Staples Center, so domači hokejisti vodili z delnim izidom 3:0. Phillip Danault, Matt Roy, Quinton Byfield so se podpisali pod prve tri gole. Za otočane je v 30. minuti na 1:3 znižal Anders, a je že proti koncu druge tretjine Brendan Lemieux poskrbel za četrti zadetek domačih.

Za nekaj dodatnega navdušenja sta v zadnjih dveh minutah tekme poskrbela Jean-Gabriel Pageau, ki je dosegel drugi zadetek za gostujočo zasedbo, Trevor Moore pa je 17 sekund pred koncem postavil končni izid 5:2. V pacifiški skupini ima več točk kot Los Angeles le Calgary, in sicer 68, kralji so na drugem mestu skupine zbrali 65 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine