Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Andreja Slokar s številko 56 v finale, a nato padla

Na nočnem slaloma alpskih smučark na Semmeringu zmagala Švicarka Michelle Gisin.
Andreja Slokar, levo, se je s 16. mestom presenetljivo uvrstila v drugo vožnjo slaloma na Semmeringu, Meta Hrovat je odstopila. FOTO: Tomi Lombar
Andreja Slokar, levo, se je s 16. mestom presenetljivo uvrstila v drugo vožnjo slaloma na Semmeringu, Meta Hrovat je odstopila. FOTO: Tomi Lombar
M. U., STA
29. 12. 2020 | 17:11
29. 12. 2020 | 22:43
2:36
Triindvajsetletna slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je v prvi vožnji slaloma za svetovni pokal na Semmeringu poskrbela za manjšo senzacijo. Članica SK Dol Ajdovščina se je v drugo vožnjo prebila s startno številko 56. Za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala 2,26 sekunde za 16. čas prve vožnje.

Slokarjeva si je priborila mesto v reprezentanci ter nastopila na svoji komaj sedmi tekmi v svetovnem pokalu. Pred Semmeringom je nazadnje nastopila v svetovnem pokalu lani februarja na slalomu v Mariboru. Prvič je nastopila v finalni vožnji, na žalost pa je naredila napako in odstopila.

Primorka je bila edina slovenska predstavnica v drugi vožnji slaloma na Semmeringu. Kar je veliko presenečenje, upoštevajoč dejstvo, da Slokarjeva, njen oče Andrej je bil nekdanji odličen košarkar, zdaj pa poslovnež, ni članica A-reprezentance.

Ajdovka je bila boljša od novogoriške sosede, A-reprezentantke Ane Bucik, ki je z zaostankom treh sekund izpadla na 31. mestu iz najboljše trideseterice, ki bo nastopila še enkrat. Bucikova je finalno vožnjo zgrešila za sedem stotink sekunde.
 

Hrovatova odstopila


Na štartu so bile štiri Slovenke. Neja Dvornik in Meta Hrovat nista končali prve vožnje in sta odstopili. Za postavitev na prvi progi je sicer poskrbel slovenski trener Sergej Poljšak.

Najhitrejša po prvi progi je bila Shiffrinova, ki je za le dve stotinki sekunde prehitela Švicarko Michelle Gisin, Avstrijka Katharina Liensberger (+ 0,32) je vpisala tretji čas.

Vodilna v seštevku zime, Slovakinja Petra Vlhova, zmagovalka uvodnih dveh slalomov sezone v Leviju, tokrat ni bila povsem na vrhu po prvi vožnji. Njen zaostanek 89 stotink sekunde je zadoščal za šesti čas. Na koncu se je morala sprijazniti s četrtim mestom.

Zmagala je Michelle Gisin. Druga je bila Avstrijka Katharina Liensberger (+ 0,11), tretja pa Mikaela Shiffrin (+ 0,57). Vlhova je za Gisinovo zaostala za 1,36 sekunde.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine