Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Andersson in Klæbo zmagala, Šimenc prvič med 30 na razdalji

Lep uspeh slovenskega tekača Mihe Šimenca na tekmi svetovnega pokala na 20 km v klasični tehniki s skupinskim štartom v Les Roussesu.
Miha Šimenc po lanskem olimpijskem nastopu na 15 km v klasični tehniki. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Miha Šimenc po lanskem olimpijskem nastopu na 15 km v klasični tehniki. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Š. R., STA
29. 1. 2023 | 16:43
2:12

Švedska smučarska tekačica Ebba Andersson in Norvežan Johannes Høsflot Klæbo sta zmagala na tekmi za svetovni pokal na 20 km v klasični tehniki s skupinskim štartom v francoskem Les Roussesu. Prijetno je v slovenskem taboru presenetil Miha Šimenc in se z 28. mestom na razdalji prvič uvrstil med najboljših 30.

Najprej je bila na vrsti ženska tekma. Za Anderssonovo sta končali Finka Kerttu Niskanen z 22,1 sekunde zaostanka in Norvežanka Astrid Ceyre Sund (+1:20,4). Niskanenova je zaostanek za vodilno v svetovnem pokalu, Norvežanko Tiril Udnes Weng, ki na tekmi ni nastopila, z današnjimi stopničkami znižala na 200 točk.

Edina Slovenka na tekmi Anja Mandeljc je bila 34. (5:38,4) med 46 nastopajočimi. Eva Urevc zaradi slabše pripravljenosti po nedavni bolezni ni štartala. V moški konkurenci je najboljši tek na razdalji prikazal Šimenc, ki na 28. mestu za zmagovalcem zaostal 1:57 minute. Točke je ujel tudi Miha Ličef na 46. mestu z zaostankom dobrih štirih minut za zmagovalcem.

Na stopničke sta se ob Klæbu uvrstila še Finec Iivo Niskanen in Šved William Poromaa, ki sta v sklepnem sprintu zaostala 1,2 oz. 1,3 sekunde. Klæbo je vodstvo v seštevku za veliki kristalni globus pred rojakom Paalom Golbergom z nedeljsko zmago povišal na 122 točk.

Italijanski Dobbiaco bo konec prihodnjega tedna gostil še zadnje tekme pokala pred svetovnim prvenstvom v Planici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine