Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anamarija Lampič: »Točno sem vedela, kako priti do zmage«

Slovenska tekačica je na drugi tekmi novoletne turneje v Švici suvereno opravila z vso konkurenco.
Anamarija Lampič je v svetovnem pokalu zmagala drugič v karieri. FOTO: Roman Šipić/Delo
Anamarija Lampič je v svetovnem pokalu zmagala drugič v karieri. FOTO: Roman Šipić/Delo
M. F.
29. 12. 2019 | 14:30
29. 12. 2019 | 14:51
2:09
Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je zablestela na tekmi za svetovni pokal v Švici. Opravila je z vso konkurenco v šprintu v prosti tehniki na 1,5 km in si pritekla drugo zmago v karieri. Tekmovalka iz Valburge pri Smledniku  je na drugi preizkušnji novoletne turneje premagala Norvežanko Maiken Caspersen Falla, zmagovalko 20 tekem za svetovni pokal, za tri stotinke sekunde, tretja pa je bila Rusinja Natalija Neprjajeva (+0,47).

Rezultati so dostopni tukaj.

»Počutim se močno! Šlo je zelo hitro in zares sem vesela. V četrtfinalu sva bili z Maiken Falla zelo blizu, a nisem tekla na vso moč do konca, rekla pa sem si, da jo bom danes še premagala in to mi je uspelo,« se je smejalo Lampičevi v prvi izjavi za mednarodni prenos po koncu preizkušnje.


Težave s hrbtom je niso ustavile


Prva slovenska adutinja je premierno zmago v svetovnem pokalu slavila v predolimpijski sezoni 2016/17 v Pjongčangu. Tedaj je bila konkurenca okrnjena, danes ne: "Brez besed sem. V glavi sem imela točno določeno taktiko, kako priti do zmage in to mi je tudi uspelo. Včeraj sem imela malce več težav s hrbtom, popoldne sta Valentina in Petra to uredili in danes je bilo veliko bolje. Ni še 100-odstotno v redu, a gre na bolje. Zadovoljna sem tako z včerajšnjo kot z današnjo tekmo. Z zmago pa se je taktika malce spremenila. Do šprinta v klasiki v Val di Fiemmeju bom šla malce bolj z rezervo, da se ne bom povsem izmučila. Tam pa spet napadam na polno!" je izjemen nastop komentirala 24-letnica.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine