Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Nova italijanska športna pravljica, tokrat v hitri hoji

Italijan Massimo Stano je šokiral nesporna domača favorita 20-kilometrske preizkušnje v hitri hoji na olimpijskih igrah v Tokiu.
Massimo Stano (s šopkom) proslavlja z ekipo v parku Odori. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Massimo Stano (s šopkom) proslavlja z ekipo v parku Odori. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
STA
5. 8. 2021 | 12:28
5. 8. 2021 | 13:45
1:21
S progo je Massimo Stano opravil v eni uri, 21 minutah in petih sekundah ter Japonca Kokija Ikedo na drugem mestu pustil za seboj za devet sekund, še enega Japonca Toshikazuja Jamanišija na tretjem pa za 23 sekund. To je tretje zlato v atletiki za Italijane na tokratnih olimpijskih igrah.

Da bi se izognili hudi vročini in visoki vlagi v Tokiu, so organizatorji izvedli tekmo v Saporu, kjer pa so se temperature vseeno povzpele nad 30 stopinj Celzija. Po prvih štirih kilometrih je povedel Kitajec Kaihua Vang, ki se mu je za nekaj časa pridružil še Indijec Sandip Kumar, a ju je na 12 kilometrih dohitela skupina atletov, med njimi tudi drugi s svetovnega prvenstva leta 2019 v Dohi Vasilij Mizinov, ki pa je bil nato diskvalificiran.

Stano se je v ospredje prebil šele nekje okoli 16. kilometra, tesno pa sta mu sledila domačina, ki sta se nato morala zadovoljiti z drugim oziroma tretjim mestom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine