Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zmagala in se nato skorajda zgrudila

Uvodni dan ženskega teniškega mastersa poraz za branilko naslova.
Jelina Svitolina se je razveselila uvodne zmage, novinarsko konferenco pa morala prekiniti zaradi vrtoglavice.<br />
FOTO: Reuters
Jelina Svitolina se je razveselila uvodne zmage, novinarsko konferenco pa morala prekiniti zaradi vrtoglavice.<br /> FOTO: Reuters
Saša Verčič
21. 10. 2018 | 20:04
21. 10. 2018 | 20:07
4:09
Skorajda nemogoče je na ženskem teniškem mastersu izpostaviti favoritinjo za končno zmago pa tudi v posameznih dvobojih je zares težko pravilno napovedati zmagovalko, saj je nepredvidljivost popolna. A vendarle sta bila razpleta prvih dveh partij presenetljiva, predvsem pa tudi gladka izida, saj je šesta nosilka Jelina Svitolina ugnala četrto Petro Kvitovo s 6:3, 6:3, sedmopostavljena Karolina Pliškova pa št. 2 in branilko naslova Caroline Wozniacki s 6:2, 6:4.

Seveda še nobena igralka v beli skupini ni brez možnosti za napredovanje in tudi končno zmago (veliko več bo jasno po torkovih dvobojih), a Svitolina in Pliškova sta si priskrbeli lažje nadaljevanje, posebej ker sta bili uspešni brez izgubljenega niza. Obe sta se pomerili s tekmicama, s katerima imata negativno statistiko, Svitolina je imela proti Kvitovi celo 1:7, edini dvoboj pa dobila leta 2014, ko sta se pomerili sploh prvič. A Kvitova, vesela, da se je po dveletni odsotnosti spet vrnila na masters (leta 2016 ni imela dovolj dobrih rezultatov, lanska sezona pa je bila v znamenju vrnitve po poškodbi, ki ji jo je zadal ropar na njenem domu), tokrat ni pokazala dovolj stanovitnosti, pomembne točke so šle tekmici, ki je tako dosegla prvo zmago nad članico svetovne deseterice po maju.

»Zmaga mi vliva veliko samozavesti, je odlična osnova, hkrati pa jo namenjam tudi tistim, ki pravijo, da si ne zaslužim biti tu, da nisem dovolj dobra,« je sporočila svojim nasprotnikom Svitolina, ki je letos osvojila tri turnirje, in to močne, v Rimu, Dubaju in Brisbanu, je pa pod pričakovanji igrala na veliki slamih, saj se je le v Avstraliji prebila med osmerico. In medtem ko je govorila o pomembnosti dobrega štarta za nadaljevanje, se je Svitolina na novinarski konferenci zaradi vrtoglavice skorajda zgrudila, morala zapustiti prostor, ko se je vrnila, pa ni želela govoriti o svojem počutju, dejala je zgolj, da se ne počuti dobro in da upa, da se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo do jutrišnjega dvoboja s Pliškovo. »Tu ni težje iz dvoboja v dvoboj, ampak je težko ves čas. Glede na to, da sem proti Petri izgubila sedem zaporednih dvobojev, zame štart ne bi mogel biti težji. Upam le, da bom nared za naslednjo preizkušnjo,« si je zaželela Svitolina, ki je lani ob premieri izgubila uvodna dva dvoboja, v tretjem pa ugnala prvo na svetu Simono Halep.
 

Kazen za neizkoriščene priložnosti


Za Pliškovo bo gotovo potrebovala vse moči, saj je Čehinja ugnala Wozniackijevo, ki naj bi bila po rezultatih v najboljši formi, od osmerice v Singapurju je zadnja z osvojeno lovoriko, na začetku meseca je osvojila zelo močan turnir v Pekingu. A branilka naslova, ki je pred tem dvobojem proti Pliškovi vodila s 6:3 (ugnala jo je tudi na lanskem mastersu), tokrat nikakor ni zmogla streti servisa tekmice, ta je rešila vseh deset žogic za break. »Mislim, da je bila to moja najboljša statistika na žogice za break v karieri. Servis mi je služil, odstotek uspešnih je bil visok. Zmaga nad takšno igralko ti vedno okrepi samozavest, sploh Caroline ti nikdar ničesar ne podari,« je dejala Pliškova, nekdaj že prva igralka sveta, medtem ko je bila ocena Danke, ki je priznala, da nikakor ni našla pravega ritma, pričakovana: »Kadar ne izkoristiš priložnosti, sledi kazen in prav to se je zgodilo

Wozniackijeva bo jutri v dvoboju poraženk igrala s Kvitovo, danes pa se dogajanje seli v rdečo skupino. Najprej se bosta pomerili Naomi Osaka in Sloane Stephens, kar bi lahko bil dvoboj za teniške sladokusce, a kaj lahko tudi, da bo na koncu povsem enostranski, sledila pa bo še partija med prvo in zadnjo postavljeno, Angelique Kerber in Kiki Bertens.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine