Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Lanska izkušnja za privajanje, letos ambicije visoke

Andreja Klepač odpotovala v Singapur, kjer jo z Mario Jose Martinez Sanchez prihodnji teden čaka nastop na mastersu najboljše osmerice.
V drugem delu sezone, od turnirja na Mallorci, kjer sta zmagali, so igro Andreje Klepač in Marie Jose Martinez Sanchez zaznamovale tudi težave Koprčanke s komolcem. FOTO: osebni arhiv
V drugem delu sezone, od turnirja na Mallorci, kjer sta zmagali, so igro Andreje Klepač in Marie Jose Martinez Sanchez zaznamovale tudi težave Koprčanke s komolcem. FOTO: osebni arhiv
Saša Verčič
18. 10. 2018 | 09:00
4:49
Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta lani prvič nastopili na sklepnem teniškem turnirju osmerice, se privajali na nov položaj, nove občutke med elito, letos sta si nastop v Singapurju znova zagotovili, ambicije pa bodo večje. Pred letom dni sta izgubili uvodni dvoboj, resda proti poznejšima zmagovalkama, tokrat Koprčanka pravi, da gresta na vse ali nič. Pa čeprav ima težave s komolcem, ki se vlečejo vse od sredine junija.


Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez, ki sta si nadeli vzdevek Klemar, sta nazadnje skupaj igrali na turnirju v Pekingu, ki je igralke gostil ob koncu prejšnjega meseca in v začetku tega, odtlej sta se vsaka po svoje pripravljali na zadnje dejanje sezone, spet se bosta sešli v Singapurju, kamor je Koprčanka odpotovala danes. Zaradi lepega vremena je lahko na Obali vseskozi vadila na prostem, ni pa se posvečala zgolj treningom, temveč tudi poškodovanemu desnemu, igralnemu komolcu, s katerim ima težave od travnatega dela sezone.

»Zadnji del sezone sem igrala z bolečinami, kar je precej vplivalo na igro, forma je padla. Gre za vnetje tetiv in po koncu sezone se bom lahko resneje posvetila odpravljanju težav, saj je nujno potrebno mirovanje. Za zdaj sem se odločila za terapijo s plazmo, s katero se pospešuje celjenje, a z obremenitvijo se stanje takoj spet poslabša. Vendar pa so ta čas misli usmerjene v Singapur, v čim boljše predstave. Kljub poškodbi bom stisnila zobe, naredila vse, da bova lahko zaigrali na vso moč,« je pred odhodom na masters (dvojice bodo turnir začele čez teden dni, žreb pa bo v torek) dejala Klepačeva, ki je sicer s špansko soigralko edini turnir v sezoni osvojila prav na Mallorci, kjer so se pojavile zdravstvene težave.

»To je res edina turnirska zmaga, a sva v prvih treh mesecih igrali tudi v treh finalih, v Brisbanu, Dohi in Charlestonu, v Roland Garrosu sva se prebili v četrtfinale, v Madridu v polfinale, tako da je bil prvi del zelo uspešen, drugega so torej zaznamovale težave, a sva bili vseeno polfinalistki Montreala in četrtfinalistki Cincinnatija, tako da nekaj dobrih rezultatov je vendarle bilo. Zato sem lahko zelo zadovoljna s sezono, spet se je potrdilo, da se z Mario zelo dobro ujameva. Biti drugič zapored med najboljšimi osmimi dvojicami sveta je vsekakor lep uspeh,« ocenjuje 17. z lestvice dvojic, ki pa je lahko nekoliko manj zadovoljna z iztržkom na turnirjih za veliki slam, saj sta s Španko na OP Avstralije in OP ZDA izpadli v 1. kolu, na Roland Garrosu sta izgubili v četrtfinalu, v Wimbledonu pa v osmini finala.
 

V Parizu »padli« sestri Williams


»Z Melbournom nikakor ne morem biti zadovoljna, medtem ko je bila na OP ZDA že prisotna močna bolečina, za nameček sva imeli z Anastasjo Pavljučenkovo in Anastasijo Sevastovo zelo močni tekmici. Sva pa v Parizu v osmini finala premagali sestri Williams ter nato izgubili s poznejšima zmagovalkama Barboro Krejičkovo in Katerino Siniakovo. Da, nisva prestopili meje polfinala, a sem prepričana, da jo bova v naslednji sezoni. S takšno raznoliko igro, z vsem vloženim trudom in delom nama mora uspeti,« napoveduje preskok tudi na najvišji ravni Klepačeva, navdušena nad lansko izkušnjo iz Singapurja, ki je dala slovensko-španski navezi nov zagon.

»Je pa v zadnjem obdobju padla samozavest. Delali sva napake, ki na takšni ravni niso dovoljene in to bova morali popraviti. Odločeni sva, da greva na polno,« pravi Klepačeva, ki se je s soigralko znašla v druščini Krejičkove in Siniakove, Kristine Mladenović in Timee Babos, Andree Hlavačkove in Barbore Strycove, Yi-Fan Xu in Gabriele Dabrowski, Demi Schuurs in Elise Mertens, Kvete Peschke in Nicole Melichar ter Coco Vandeweghe in Ashleigh Barty. Lani sta imeli z žrebom precej nesreče, saj jima je namenil Babosevo in Hlavačkovo, ki sta turnir nato osvojili.

»Tudi letos bova igrali z eno od štirih najboljših dvojic, vsak oreh bo trd, vendar sva sposobni premagati vsakogar, tudi naju se lahko vse tekmice bojijo. Je pa jasno, da bo za to potrebna kakšna poteza več od običajnega, več bova morali tvegati,« ocenjuje Klepačeva, ki šteje 32 let, medtem ko jih njena soigralka 36, a o koncu kariere še ne razmišljata, ampak sta že dogovorjeni za nadaljnje sodelovanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine