Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zidanškova že v četrtfinalu, Kaja Juvan v težavah

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov.
Tamara Zidanšek je uspešno preskočila slovensko oviro in bo igrala v četrtfinalu. FOTO: Thomas Samson/AFP
Tamara Zidanšek je uspešno preskočila slovensko oviro in bo igrala v četrtfinalu. FOTO: Thomas Samson/AFP
Š. R., STA
14. 9. 2023 | 12:10
14. 9. 2023 | 16:15
2:28

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov. V osmini finala oziroma drugem krogu je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut. Zaradi slabše vremenske napovedi bodo skušali organizatorji današnje dvoboje v celoti odigrati v Tivoliju, potem ko podlaga na Trgu republike ob zgolj dveh v sredo odigranih dvobojih še ne omogoča igranja ob spremenljivih vremenskih razmerah.

Dež je dopoldne izostal, Slovenki sta začeli po urniku. Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanškova prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre. Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. Enaindvajsetletna Lovričeva (509. WTA) ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja serije WTA 125 v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice.

Kaja Juvan je po urniku začela dvoboj proti Romunki Marini Bulgaru v osmini finala, a je vmes posegla nevihta. Juvanova je ob prekinitvi zaostajala s 3:6, 0:1 z breakom Romunke na začetku drugega niza. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je v peti igri uvodnega niza izgubila začetni udarec in proti Romunki nadaljevala z neprepričljivo igro. Po drugem odvzemu servisa je Bulgarujeva uvodni niz dobila s 6:3.

V drugem je Romunka takoj odvzela servis dve leti mlajši Slovenki in povedla. Ob prekinitvi zaradi močnega dežja pa je imela v drugi igri Romunka prednost na svoj začetni udarec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine