Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zidanškova čez prvo oviro v Monterreyju

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na uvodnem dvoboju turnirja WTA po dveh nizih premagala domačinko Renato Zarazuo s 7:6 in 6:3.
Tamaro Zidanšek po uspešnem začetku čaka dvoboj z osmo nosilko Ann Li. FOTO: John Donegan/AFP
Tamaro Zidanšek po uspešnem začetku čaka dvoboj z osmo nosilko Ann Li. FOTO: John Donegan/AFP
16. 3. 2021 | 07:59
16. 3. 2021 | 08:11
2:26
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na turnirju serije WTA v Monterreyju uspešno prestala prvi dvoboj, na katerem je bila s 7:6 in 6:3 boljša od domačinke Renate Zarazue.

Zidanškova, 93. igralka sveta, je za zmago proti nižje rangirani nasprotnici (144.) potrebovala uro in 50 minut, v katerih je šestkrat odvzela servis domačinki.

Prvi niz je bolje začela Zarazua in z breakom povedla s 3:1. Sledil je odgovor Zidanškove, ki je dobila štiri zaporedne igre in se približala zmagi v nizu (5:3), vendar s tem še ni bilo konec niza. Mehičanka se ni predala in nanizala tri zaporedne igre, pri vodstvu s 6:5 je imela tudi zaključno žogico, vendar se je Slovenka rešila in izsilila podaljšano igro. V tej je Tamara Zidanšek pri zaostanku s 6:7 ubranila še eno zaključno žogico nasprotnice in sama izkoristila svojo peto.

Drugi niz ni bil tako napet. Tekmici sta bili poravnani do pete igre (2:2), nato pa je Slovenka dobila naslednje tri in v deveti unovčila prvo zaključno žogo.



Tamara Zidanšek bo v drugem krogu igrala z osmo nosilko, Američanko Ann Li, še prej pa jo čaka nastop v konkurenci dvojic, kjer bo z Nizozemko Arantxo Rus igrala proti Belgijki Greetje Minnen in Američanki Ingrid Neel.

Drevi bo v Mehiki nastopila tudi Kaja Juvan, njena prva nasprotnica bo 187. igralka sveta, Kolumbijka Maria Camila Osorio Serrano.

Monterrey, prvi krog WTA (235.000 dolarjev)
Tamara Zidanšek (Slo) : Renata Zarazua (Meh) 7:6 (8), 6:3;
Jasmine Paolini (Ita) : Nao Hibino (Jap/9) 3:6, 6:2, 6:3;
Anna Karolina Schmiedlova (Slk) : Katie Boulter (VBr) 6:4, 6:0;
Ann Li (ZDA/8) : Arantxa Rus (Niz) 6:3, 7:5
Viktoria Kuzmova (Slk) : Caroline Dolehide (ZDA) 6:3, 6:1;
Lauren Davis (ZDA) : Mayar Sherif (Egi) 1:6, 6:2, 6:3;
Nina Stojanović (SRB) : Martina Trevisan (Ita) 6:3, 6:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine