Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Za okroglo 90. zmago ni potreboval niti treh nizov

Novak Đoković je bil v drugem krogu Odprtega porvenstva ZDA v tenisu boljši od Laszla Đereja, ki je po zaostanku z 0:2 v nizih zaradi poškodbe predal dvoboj.
Novak Đoković se ni utrudil, Laszlo Đere je predal dvoboj po zaostanku z 0:2 v nizih. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports Via Reuters Con
Novak Đoković se ni utrudil, Laszlo Đere je predal dvoboj po zaostanku z 0:2 v nizih. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports Via Reuters Con
Š. R., STA
29. 8. 2024 | 08:49
29. 8. 2024 | 08:52
4:05

Favorizirani teniški igralci in igralke so se v hudi vročini in sopari uvrstili v tretji krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, med njimi sta tudi oba branilca lanskega naslova – Srb Novak Đoković in Američanka Cori Gauff.

Sedemintridesetletni Đoković, ki je v začetku tega meseca osvojil manjkajočo zlato olimpijsko kolajno na igrah v Parizu, je bil v drugem krogu boljši od rojaka Laszla Đereja. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 52,3 milijona evrov je uvodna niza dobil s 6:4 in 6:4, v tretjem pa je Đere zavoljo poškodbe dvoboj predal pri zaostanku 0:2.

Osem let mlajši Đere je bil do predaja povsem enakovreden svojemu slovitemu rojaku in 24-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. To je po dvoboju priznal tudi Đoković, ki je dosegel svojo 90. zmago na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu.

»Nihče od nas ne želi napredovati zaradi zdravstvenih težav tekmeca. Đere je sijajen igralec in bi moral drugi niz dobiti, saj je že vodil s 4:2. Moja igra ni bila najboljša, predvsem porazen je bil moj začetni udarec, tako da sem se moral zanesti na svojo igro z osnovne črte,« je po dvoboju dejal zmagovalec OP ZDA v letih 2011, 2015, 2018 in 2023.

V naslednjem krogu ga čaka Avstralec Alexei Popyrin, ki je bil zanesljivo boljši od Španca Pedra Martineza s 6:2, 6:4 in 6:0.

Poleg Đokovića so napredovali tudi Nemec Alexander Zverev, Rus Andrej Rubljov in Norvežan Casper Ruud, prav vsi pa so morali premagati francoske tekmece. Četrtpostavljeni Nemec je ugnal Aleksandra Müllerja s 6:4, 7:6 (5), 6:1, šestopostavljeni Rus Arthurja Rinderknecha s 4:6, 5:7, 6:1, 6:2 in 6:2, osmopostavljeni Norvežan pa Gael Monfilsa s 6:4, 6:2, 2:6 in 7:6 (3).

V ženskem delu turnirja je izpadla osmopostavljena Čehinja Barbora Krejičkova, od dvakratne zmagovalke turnirjev za grand slam v Parizu 2021 in Wimbledonu 2023 je bila boljša Romunka Gabriela Ruse, ki je zmagala s 6:4 in 7:5. Druge pretendentke so bile uspešne, med njimi tudi lanska zmagovalka Gauff in drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka.

Nemška veteranka, 37-letna Tatjana Maria, je bila v prvem nizu – večerni dvoboj na osrednjem igrišču Arthur Ashe sta si ogledali tudi njeni hčerki, 10-letna Charlotte in 3-letna Cecilia – povsem konkurenčna 17 let mlajši Američanki, ki je prvi niz dobila s 6:4, v drugem pa je svoji tekmici »zavezala kravato« in zmagala s 6:0.

»Prikazala sem dobro igro, tudi prvi niz bi bil lažji, če bi bolje servirala,« je po zmagi dejala Gauff in dodala, da obožuje Tatjano in njeno družino, njena naslednja tekmica pa bo Ukrajinka Jelina Svitolina.

Drugopostavljena Sabalenka je bila v drugem krogu boljša od Italijanke Lucie Bronzetti s 6:3 in 6:1, v tretjem pa jo čaka Rusinja Jekaterina Aleksandrova.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine