Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Alcaraz, Sinner in Medvedjev oddali niz, izpadel Cicipas

Drugi dan OP ZDA v New Yorku je že prišlo do prvih presenečenj, ampak ne pri glavnih favoritih. Iga Šwiatek s težavami, slovo Emme Raducanu.
Carlos Alcaraz je zanesljivo preskočil prvo oviro. FOTO: Charly Triballeau/AFP
Carlos Alcaraz je zanesljivo preskočil prvo oviro. FOTO: Charly Triballeau/AFP
P. Z., STA
28. 8. 2024 | 07:38
28. 8. 2024 | 09:49
4:35

Drugi dan odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku je že prišlo do presenečenj. Izpadu v prvem krogu se je kljub neprepričljivi predstavi izognila prva nosilka, Poljakinja Iga Šwiatek, manj uspešen pri tem pa je bil 11. nosilec, Grk Stefanos Cicipas, v štirih nizih ga je ugnal 79. igralec sveta, Avstralec Thanasi Kokkinakis.

Cicipas je tako nadaljeval tradicijo slabih dosežkov na zadnjem grand slamu leta, v New Yorku še nikoli ni prišel dlje od tretjega kroga. Nasploh pa ima letos zelo slabo sezono, na največjih turnirjih je bil najvišje v Parizu, kjer se je prebil do četrtfinala.

Poleg Grka je izpadel še eden, ki je bil na seznamu možnih presenečenj turnirja. Za 19. nosilca, Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, nekdanjega polfinalista tega turnirja, je bil usoden 65. igralec sveta, Čeh Jakub Menšik.

Jannik Sinner je po izgubljenem nizu pokazal kakovost. FOTO: Robert Deutsch/Reuters
Jannik Sinner je po izgubljenem nizu pokazal kakovost. FOTO: Robert Deutsch/Reuters

Napredoval je številka 1 Jannik Sinner, ki je proti Mackenzieju McDonaldu izgubil prvi niz, potem pa slavil zmago z 2:6, 6:2, 6:1, 6:2. Italijan je odigral prvi dvoboj, odkar se je izvedelo, da je bil dvakrat pozitiven na dopinškem testu. Uspešen je bil prvi favorit Carlos Alcaraz. Španec, ki je v New Yorku leta 2022 osvojil prvi turnir za grand slam, je bil s 6:2, 4:6, 6:3, 6:1 boljši od Avstralca Lija Tuja. Tudi peti nosilec je oddal en niz, Danil Medvedjev je s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:1 premagal Dušana Lajovića. Danes ponoči bo igral številka 2 Novak Đoković, tekmec bo njegov rojak Laslo Đere.

Daniil Medvedev je izločil Dušana Lajovića. FOTO: Timothy A. Clary/AFP
Daniil Medvedev je izločil Dušana Lajovića. FOTO: Timothy A. Clary/AFP

V ženskem delu je Šwiatkova, zmagovalka turnirja leta 2022, v dvoboju proti Rusinji Kamili Rahimovi, srečni poraženki kvalifikacij, storila 41 neizsiljenih napak, ki pa jih tekmica vendarle ni znala kaznovati. Dvoboj je bil sicer izenačen, Poljakinja, ki je zmagala 54. v sezoni in s tem še popravila osebni rekord, ga je dobila s 6:4 in 7:6 (6). V drugem nizu je ubranila tri zaključne žoge za izenačenje.

»Nisem prava. Poskušam se navaditi na igrišče, ujeti ritem, upam, da ga bom še pravočasno,« je po tekmi dejala prva igralka sveta.

Iga Šwiatek se je namučila s Kamilo Rahimovo. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Iga Šwiatek se je namučila s Kamilo Rahimovo. FOTO: Matthew Stockman/AFP

Naomi Osaka je turnir dobila že dvakrat, tudi letos je že pokazala nekaj odličnih predstav, a ji je za veliko zmago vedno malo zmanjkalo. Tokrat pa je le našla tisto malenkost, ki ji je manjkala, in izločila deseto nosilko, Kazahstanko Jeleno Ostapenko. To je bila po štirih letih njena prva zmaga nad igralko iz najboljše deseterice svetovne lestvice.

»Veliko mi pomeni, da sem sploh tukaj. Obožujem ta igrišča, to občinstvo, daje mi neko posebno energijo,« je bila po zmagi navdušena nekdanja prva igralka sveta, zdaj pa 88. na računalniški lestvici, ki je poleg s tenisom tribune navdušila tudi s svojo opravo.

Naomi Osaka je presenetila z opravo. FOTO: Geoff Burke/Reuters
Naomi Osaka je presenetila z opravo. FOTO: Geoff Burke/Reuters

Poleg Ostapenkove se je od nosilk že poslovila tudi 11. postavljena igralka Danielle Collins, v treh nizih jo je premagala rojakinja Caroline Dolehide. Izpadla je tudi zmagovalka OP ZDA iz leta 2021 Emma Raducanu. V treh nizih je bila boljša Sofia Kenin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine