Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V Bostonu prvič brez Nadala, Đokovića in Federerja

Tekmovanje, ki so ga poimenovali po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo minilo brez velike trojice.
Rafael Nadal (levo), Roger Federer (v sredini) in Novak Đoković (desno) letos ne bodo branili barv evropskega moštva. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Rafael Nadal (levo), Roger Federer (v sredini) in Novak Đoković (desno) letos ne bodo branili barv evropskega moštva. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
19. 8. 2021 | 16:42
19. 8. 2021 | 16:54
2:00
Na teniškem Laverjevem pokalu letos ne bodo nastopili Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, so organizatorji danes sporočili na družbenih omrežjih tekmovanja, na katerem se merita reprezentanci Evrope in preostalega sveta. Tekmovanje bo letos na sporedu v Bostonu med 24. in 26. avgustom.

Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju z Avstralsko teniško zvezo in brazilskim podjetnežem Jorgejem Paulom Lemannom ustanovil Federer in ga poimenoval po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo tako prvič minilo brez udeležbe velike trojice. Đoković in Nadal se bosta po OP ZDA posvetila drugim ciljem, Federer pa je zaradi nove operacije kolena že končal letošnjo sezono.
 

Doselej vse zmage Evropejcem


Letos bodo moštvo Evrope, ki jo vodi nekdanji švedski zvezdnik Björn Borg, zastopali Grk Stefanos Tsitsipas, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Norvežan Casper Ruud ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov. Ekipo nekdanjega ameriškega asa Johna McEnroeja pa sestavljajo Kanadčana Denis Shapovalov in Felix Auger-Aliassime, Američana John Isner in Reilly Opelka, Avstralec Nick Kyrgios ter Argentinec Diego Schwartzman.

Doslej je to tekmovanje vselej pripadlo Evropejcem. Leta 2017 so v Pragi slavili zmago s 15:9, leto dni kasneje v Chicagu s 13:8, pred dvema letoma pa v Ženevi s 13:11. Prvič so teniško različico Ryderjevega pokala v golfu izvedli leta 2017, lani pa je zaradi pandemije novega koronavirusa odpadla.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine