Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V Beogradu razumljivo gostija za Đokovića

Zvezdnik zmagal na turnirju ATP v srbski prestolnici, v finalu je ugnal slovaško senzacijo Alexa Molčana.
Novak Đoković se je za Roland Garros teniško ogreval v Beogradu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Novak Đoković se je za Roland Garros teniško ogreval v Beogradu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
M. U., STA
29. 5. 2021 | 16:22
10. 11. 2021 | 11:44
1:50

Srbski teniški igralec Novak Đoković je zmagal na domačem turnirju ATP v Beogradu. V finalu je s 6:4, 6:3 premagal Slovaka Alexa Molčana, trenutno 255. igralca na računalniški lestvici. Dvoboj je trajal uro in 28 minut. Številka ena lestvice ATP je osvojil tretji turnir v srbski prestolnici (2009, 2011), skupno pa v 119. finalu že 83. v karieri. S tem na petem mestu večne lestvice za četrtim Špancem Rafaelom Nadalom zaostaja za pet lovorik. Pred njima so le Ivan Lendl (94), Roger Federer (103) in Jimmy Connors (109).

Đoković dvoboja proti presenetljivemu kvalifikantu iz Slovaške ni začel najbolje, saj je dvakrat zaostal za break. Takoj v naslednjih igrah je 34-letni domačin vrnil udarec in nato v deseti igri prišel do odločilnega odvzema servisa za zmago v prvem nizu. V drugem je odločitev padla v osmi igri, ko je Đoković drugič v tem delu igre vzel servis tekmecu in nato mirno zaključil dvoboj.

Srbski zvezdnik se bo zdaj podal v Pariz, kjer se bo v prvem krogu odprtega prvenstva Francije pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom. Za 23-letnega Molčana je bil to daleč največji uspeh v karieri, pred tem je na najvišji ravni ATP odigral le dva obračuna in oba izgubil. Tokrat je v Beogradu vključno s kvalifikacijami nanizal šest zmag, na zadnji stopnički pa je bil favorizirani Đoković preprosto premočan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine