Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Turnir serije WTA še drugo leto zapored v Portorožu

Slovenska teniška zveza je potrdila, da bo Portorož med 12. in 18. septembrom gostil turnir serije WTA.
Kaja Juvan (na fotografiji) je v prvem kolu teniškega turnirja WTA Portorož 2021 lani izločila prvo nosilko Petro Martić. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kaja Juvan (na fotografiji) je v prvem kolu teniškega turnirja WTA Portorož 2021 lani izločila prvo nosilko Petro Martić. FOTO: Matej Družnik/Delo
6. 4. 2022 | 10:08
6. 4. 2022 | 10:10
1:38

Delo na projektu se je začelo takoj, ko se je končal lanski turnir, so zapisali pri krovni teniški zvezi Tenis Slovenija.

»Turnir bo še drugo leto zapored veliko pripomogel k popularizaciji slovenskega tenisa,« je dejal direktor Gregor Krušič. »S turnirjem se povečuje prepoznavnost Slovenije in našega tenisa v svetu, ob tem pa krepimo tudi lokalno gospodarstvo. V tako uspešni zgodbi se prepoznajo tudi naši sponzorji, ki tudi letos podpirajo projekt. Naša dekleta si zaslužijo takšen turnir. Naredili bomo vse, da zadovoljimo vse naše deležnike,« je nadaljeval.

»Če se spomnimo na lanski turnir, lahko rečemo, da je bil na izredno visokem nivoju. In letos ne bo nič drugače. Za zdaj še ne vemo, ali bo to turnir WTA 125 ali WTA 250. Ne glede na rang pa smo organizaciji turnirja popolnoma predani, da še drugo leto zapored organiziramo vrhunski dogodek v Portorožu. Na osupljivi lokaciji nas čakajo izvrstne tekme, kakovostne igralke in neverjetna energija,« je še dodal.

Lani je zmagala Italijanka Jasmine Paolini. V finalu je z 2:0 v nizih premagala Američanko Alison Riske. Med dvojicami sta bili najboljši Rusinja Ana Kalinska in Slovakinja Tereza Mihalikova.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine