Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Dominik Thiem in Rafael Nadal čakata na Novaka Đokovića

Zmagovalca odprtih prvenstev ZDA in Francije sta zaključni teniški turnir osmerice najboljših v Londonu začela z zmago in čakata na današnji odziv št. 1
Dominic Thiem nadaljuje v odlični formi. FOTO: Paul Childs/Reuters
Dominic Thiem nadaljuje v odlični formi. FOTO: Paul Childs/Reuters
STA
15. 11. 2020 | 18:53
16. 11. 2020 | 08:15
2:53
Avstrijec Dominic Thiem je zmagovalec prvega posamičnega dvoboja na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice v Londonu. V okviru skupine Tokio 1970 je v ponovitvi lanskega finala v O2 areni po treh nizih premagal Grka Stefanosa Tsitsipasa s 7:6 (5), 4:6, 6:3.

Dvoboj je trajal dve uri in 17 minut, Avstrijec, sicer tretji nosilec v Londonu, pa se je oddolžil Grku za poraz v finalu lanske različice turnirja. Tako kot lanski, je bil tudi današnji obračun izenačen. Prvi niz se je končal s podaljšano igro, v kateri je imel Tsitsipas vse v svojih rokah pri vodstvu 4:1, a se je zmagovalec OP ZDA vrnil in niz odločil v svojo korist.



Grka to ni zmedlo, v drugem nizu je do odločilnega odvzema servisa prišel v tretji igri, nato pa do konca izgubil le še pet točk na svoj začetni udarec. V tretjem nizu je bolje začel 27-letni Avstrijec, ki je povedel s 3:0.

Tsitsipas je doživel poraz na turnirju, ki ga je lani osvojil. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Tsitsipas je doživel poraz na turnirju, ki ga je lani osvojil. FOTO: Glyn Kirk/AFP


Nato je tudi ob boljši igri grškega zvezdnika zadržal prednost, dobil ključno, več kot 10 minut trajajočo peto igro ter kasneje še dvoboj, ki utegne biti ključen v skupini, v kateri je Španec Rafael Nadal brez težav s 6:3, 6:4 odpravil Rusa Andreja Rubljov.
 

Danes še številka 1 Đoković


Danes se bosta v skupini London 2020 med posamezniki v popoldanskem sporedu pomerila prvi nosilec Novak Đoković, ki je včeraj uradno prejel nagrado za naziv številke ena za sezono 2020, in Argentinec Diego Schwartzman. V večernem delu pa bosta loparje prekrižala Rus Danil Medvedjev in Nemec Alexander Zverev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine