Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Thiem avstrijski športnik leta

Pri severnih sosedih za najboljšo športnico izbrali sedmerobojko Ivono Dadić. Med ekipami tretjič zapored nogometaši Salzburga.
Dominic Thiem je osvojil prvi turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Dominic Thiem je osvojil prvi turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
P. Z., STA
11. 11. 2020 | 08:01
11. 11. 2020 | 08:03
1:43
Teniški igralec Dominic Thiem in atletinja Ivona Dadić sta v izboru avstrijskih športnih novinarjev za leto 2020 prvič prejela naziva športnik leta. Za najboljšo ekipo leta pa so v Avstriji še tretjič zaporedoma izbrali nogometno moštvo RB Salzburg.

Sedemindvajsetletni Thiem, ki je bil doslej trikrat drugi in dvakrat tretji v izboru za avstrijskega športnika leta, je letos osvojil svoj prvi turnir za veliki slam, ko je zmagal na odprtem prvenstvu ZDA, zaigral je v finalu OP Avstralije in je tretji na svetovni lestvici ATP.



Zaradi tega je Thiem v izboru s 1183 točkami prepričljivo zmagal z največjo prednostjo v zadnjih 18 letih. Drugi je bil nogometaš David Alaba (447 točk), tretji pa smučarski skakalec Stefan Kraft (410).

Red Bull Salzburg že dolgo vlada v avstrijskem nogometu. Foto Leonhard Foeger/Reuters
Red Bull Salzburg že dolgo vlada v avstrijskem nogometu. Foto Leonhard Foeger/Reuters


Šestindvajsetletna Dadićeva, sicer bosanskih korenin, je letos dosegla najboljši izid na svetu v sedmeroboju, v izboru pa je zbrala 915 točk. Drugo mesto je zasedla smučarska skakalka Chiara Hölzl (567), tretje pa hitrostna drsalka Vanessa Herzog (390).

Med ekipami so v izboru zmagali nogometaši RB Salzburga (811) pred nogometaši Laska (395) in motociklistično ekipo KZM (374).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine