Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tamaro Zidanšek v polfinalu ustavila šesta nosilka

Za slovensko teniško igralko je bila na turnirju WTA na Tajskem usodna Avstralka hrvaških korenin Ajla Tomljanović.
Ajla Tomljanović je bila prevcisoka ovira za Tamaro Zidanšek. FOTO: Chalinee Thirasupa/AFP
Ajla Tomljanović je bila prevcisoka ovira za Tamaro Zidanšek. FOTO: Chalinee Thirasupa/AFP
2. 2. 2019 | 20:53
2. 2. 2019 | 21:05
2:01
Hua Hin – Po zmagah nad višje uvrščeno Madžarko Timeo Babos, Američanko Jennifer Brady in Švicarko Viktorijo Golubovič je navdahnjena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek šele v polfinalu turnirja WTA v tajskem Hua Hinu naletela na previsoko oviro. Na nasprotni strani mreže ji je namreč stala šesta nosilka, Avstralka Ajla Tomljanović, ki je potrebovala uro in četrt za zmago s 6:4 in 6:1 ter preboj v finale, v katerem se bo udarila z nepostavljeno Ukrajinko Dajano Jastremsko.


Zaspan začetek


Prvi niz je bil še razmeroma izenačen, čeravno ga Zidanškova ni najbolje začela. Z le eno osvojeno točko je namreč oddala že prvo igro na svoj začetni udarec, tudi v drugi pa je tekmeci dovolila tri priložnosti za nov brejk in vodstvo s 3:0, a se je mukoma izvlekla. Drugi niz pa je bil precej manj razburljiv, Tamara je v šesti igri zapravila edino priložnost za odvzem nasprotničinega servisa na tekmi, Ajla pa je izkoristila že prvo zaključno žogico in se razveselila druge (zaporedne) zmage v tretjem medsebojnem obračunu.


Za enajst mest navzgor


Petindvajsetletna v Zagrebu rojena Avstralka lovi svojo prvo zmago na turnirjih WTA, doslej je v vseh štirih finalih, v katerih je igrala, potegnila kratko, nazadnje septembra lani v Južni Koreji proti Nizozemki Kiki Bertens. Štiri leta mlajša Zidanškova, ki bo v žep pospravila 11.500 dolarjev, bo kljub polfinalnemu porazu pojutrišnjem napredovala na svetovni jakostni lestvici WTA, z dosedanjega 74. na predvidoma na 63. mesto, kar bo njena najboljša uvrstitev doslej v karieri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine