Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Številka 1 hitro opravila s Kajo Juvan

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku izgubila proti prvi nosilki Igi Šwiatek z 0:6 in 1:6.
Iga Šwiatek in Kaja Juvan sta najboljši prijateljici. FOTO: Kena Betancur/AFP
Iga Šwiatek in Kaja Juvan sta najboljši prijateljici. FOTO: Kena Betancur/AFP
1. 9. 2023 | 20:38
1. 9. 2023 | 20:39
2:02

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov izgubila proti prvi nosilki in prvi igralki s svetovne lestvice, Poljakinji Igi Šwiatek z 0:6 in 1:6. S tem je 22-letna Ljubljančanka končala nastope na zadnjem grand slamu sezone.

Juvan, trenutno 145. igralka s svetovne lestvice, je do zdaj na turnirjih za grand slam najvišje prišla do tretjega kroga, to ji je uspelo štirikrat. Pred New Yorkom ji je to uspelo še v Melbournu 2021 ter dvakrat v Wimbledonu v letih 2021 in 2022.

Današnji dvoboj je Poljakinja začela izredno suvereno in po vsega 15 minutah že vodila s 4:0, Slovenki pa je dvakrat odvzela začetni udarec.

Nič kaj dlje Šwiatkova ni potrebovala še za preostali dve igri v prvem nizu, ki ga je dobila po 24 minutah igre s prvo izkoriščeno zaključno žogico.

Kaja Juvan je presegla pričakovanja v New Yorku. FOTO: Kena Betancur/AFP
Kaja Juvan je presegla pričakovanja v New Yorku. FOTO: Kena Betancur/AFP

Tudi drugi niz se je začel v enakem slogu, saj je Juvan izgubila že svoj prvi servis, Šwiatkova pa je znova povedla s 3:0. Juvan je nato le prišla do svoje prve igre na svoj servis, a to je tudi vse, kar ji je najboljša tenisačica na svetu dopustila v vsega 50 minutah na igrišču.

Najboljši prijateljici na turneji WTA sta se sicer tretjič pomerili na najvišji ravni, še tretjič je bila boljša Šwiatkova.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine