Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Španski čudežni deček bo »zgodovino tenisa pisal na novo«

V zadnjih tednih se v teniškem svetu vse vrti okrog Carlosa Alcaraza, nove številke ena teniške lestvice. Boris Becker v njem vidi poseben talent.
Carlos Alcaraz navdušuje z izjemnimi fizičnimi sposobnostmi. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz navdušuje z izjemnimi fizičnimi sposobnostmi. Foto: Reuters
16. 5. 2023 | 18:00
4:59

Moški teniški svet je v zelo zanimivem obdobju, ko spremljamo izjemne dvoboje med tenisači iz generacije, ki se še ne želi posloviti, in novim valom izjemnih talentov. Med njimi brez dvoma najbolj izstopa 20-letni Španec Carlos Alcaraz, ki je letos do turnirja v Rimu izgubil le dve tekmi, osvojil pa je pomembne turnirje v Buenos Airesu, Indian Wellsu, Barceloni in nazadnje še v Madridu.

Nad dominantnimi predstavami Alcaraza je navdušen nekdanji prvi igralec sveta Boris Becker. Fascinira ga predvsem njegov način igre: »Carlos tenis igra drugače od tekmecev, njegov način igre, ko žogico udarja z izjemno močjo in številom vrtljajev (top spin), je neverjeten. Ko zadane pravi forehand, vsa trava odleti z žogice.«

V nadaljevanju preberite tudi, v čem je Alcaraz boljši od Rafaela Nadala in Novaka Đokovića in zakaj Becker misli, da bo v naslednjih desetih letih prvo ime svetovnega tenisa. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine