Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sestri Williams, Serena in Venus, oddali le devet iger

Prva teniška igralka sveta je v svojem 100. dvoboju na OP Avstralije in v lovu na 24. naslov v karieri začela zanesljivo in z le dvema izgubljenima igrama.
Serena Williams v prvem dvoboju na OP Avstralije ni imela težkega dela proti Nemki Lauri Siegemund. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Serena Williams v prvem dvoboju na OP Avstralije ni imela težkega dela proti Nemki Lauri Siegemund. FOTO: Loren Elliott/Reuters
G. N., STA
8. 2. 2021 | 07:50
8. 2. 2021 | 08:40
3:26
Prva dama svetovnega tenisa Američanka Serena Williams je uspešno začela odprto prvenstvo Avstralije. V prvem krogu je deseta nosilka dvakrat s po 6:1 odpravila Nemko Lauro Siegemund. Zanesljiva je bila tudi tretja nosilka Japonska Naomi Osaka, medtem ko se je že v prvem krogu prvega velikega slama sezone poslovil deseti nosilec Francoz Gael Monfils.

Serena Williams ni izgubljala časa in je odločno začela pohod proti rekordnemu 24. grand slamu kariere. Za zmago nad Siegmundovo je potrebovala manj kot uro. V drugem krogu se bo sedemkratna zmagovalka v Melbournu pomerila s Srbkinjo Nino Stojanović.

Pri 39 letih je Williamsova odigrala 100. dvoboj v Melbournu in je dosegla 16 winnerjev.

»To je bil dober začetek. Na igrišču je bila dobra stara Serena,« je dejala po zmagi.

Že pred tem je na stadionu Roda Laverja uspešno turnir začela tudi Osaka, ki je s 6:1 in 6:2 premagala Rusinjo Anastasijo Pavljučenko. Trikratna dobitnica grand slamov in zmagovalka v Melbournu leta 2019 je po 68 minutah igre odpihnila rusko tekmico, četrtfinalistko OP Avstralije treh od zadnjih štirih let.

Leto dnis tarejša od sester Williams, 40-letna Venus, je ugnala Belgijko Kirsten Flipkens. FOTO: David Gray/AFP
Leto dnis tarejša od sester Williams, 40-letna Venus, je ugnala Belgijko Kirsten Flipkens. FOTO: David Gray/AFP


Izkazala se je tudi zmagovalka sedmih grand slamov Venus Williams, ki nastopa pri 40 letih in je prvič zaigrala v Melbournu že leta 1998. V uvodnem krogu je s 7:5 in 6:2 premagala Belgijko Kirsten Flipkens. Svojo starejšo sestro je pohvalila tudi mlajša Serena Williams in povedala, kako ji je te dni pomagal trening z njo.

»Ona mi je vedno v navdih, nikoli ni frustrirana nad svojim zdravstvenim položajem. Vedno gleda le na dobro plat. Nato pa tudi tako trdo dela. Bila je super,« je o starejši sestri dejala Serena Williams in dodala: »Trenirati z njo je bilo super. Le ona me še vedno potiska na raven igre, na katero me ne more nihče drug, zato je bilo tudi neverjetno koristno.«

V moškem žrebu je Kanadčan Miloš Raonić hitro odpravil Argentinca Federica Corio 6:3, 6:3, 6:2.
Medtem pa se je Monfils poslovil že v prvem krogu, potem ko je presenetljivo klonil proti 86. igralcu z lestvice ATP, Fincu Emilu Ruusuvuoriju. Ta je bil boljši po petih nizih s 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3. Francoz, ki je lani igral v osmini finala, je tako doživel novo razočaranje po slabem koronskem letu 2020.

Med moškimi je že izpadel 10. postavljeni Francoz Gael Monfils. FOTO: David Gray/AFP
Med moškimi je že izpadel 10. postavljeni Francoz Gael Monfils. FOTO: David Gray/AFP


»Izgubil sem samozavest, igram slabo. Nimam primerjalnih meril, težko je. Trudim se biti potrpežljiv, delam, vendar mi ne uspe najti svoje igre. Ne počutim se dobro in to se vidi,« je pojasnil na novinarski konferenci in s solzami v očeh dodal: »Najhuje pri vsem je to, da delam, treniram kot mesar, a ne morem. Rad bi se zbudil in da bi mi povedali, da je te nočne more konec.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine