Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Senzacija v Melbournu: Dimitrov izločil lanskega finalista

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov je na odprtem prvenstvu Avstralije brez večjih težav premagal favoriziranega Avstrijca Dominica Thiema.
Dominicu Thiemu (levo) ni preostalo drugega, kot da je športno čestital Grigorju Dimitrovu. FOTO: David Gray/AFP
Dominicu Thiemu (levo) ni preostalo drugega, kot da je športno čestital Grigorju Dimitrovu. FOTO: David Gray/AFP
14. 2. 2021 | 08:33
14. 2. 2021 | 11:59
2:20
Na odprtem prvenstvu Avstralije, vsakoletnem uvodnem turnirju za grand slam v tenisu, je za veliko presenečenje poskrbel Grigor Dimitrov, ki je v osmini finala izločil lanskega finalista Dominica Thiema. Presenečenje je bilo toliko večje, ker je 29-letni Bolgar favoriziranega Avstrijca premagal pravzaprav brez večjih težav v treh nizih s 6:4, 6:4 in 6:0.

Thiem, ki na svetovni lestvici drži tretje mesto za Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Rafaelom Nadalom, je sicer dvoboj začel odlično in hitro prešel v vodstvo s 3:1, toda Dimitrov (21. v točkovanju ATP) je nadomestil zaostanek in po preobratu zanesljivo dobil prvi niz. Enako se je odvi(ja)l in razpletel tudi drugi niz, v tretjem pa je bil 27-letni Avstrijec brez možnosti za uspeh.

Dimitrov se bo v četrtfinalu turnirja v Melbournu pomeril z ruskim kvalifikantom Aslanom Karacevom, ki je po hudem boju s 3:6, 1:6, 6:3, 6:3 in 6:4 ustavil Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

V četrtfinale se je zanesljivo prebil tudi Nemec Alexander Zverev, ki je v treh nizih s 6:4, 7:6 (5) in 6:3 odpravil Srba Dušana Lajovića.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine