Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Portoroška poraženka se je oddolžila Kaji Juvan

Na teniškem turnirju WTA serije 250 v Kazahstanu je Srbkinja Aleksandra Krunić v 2. krogu premagala 20-letno Ljubljančanko s 6:4, 6:3
Kaja Juvan je na teniškega turnirja WTA v Portorožu izločila Aleksandro Krunić, ta pa se je Ljubljančanki oddolžila za poraz v Kazahstanu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kaja Juvan je na teniškega turnirja WTA v Portorožu izločila Aleksandro Krunić, ta pa se je Ljubljančanki oddolžila za poraz v Kazahstanu. FOTO: Matej Družnik/Delo
G. N., STA
29. 9. 2021 | 11:07
1:46
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v drugem krogu turnirja v kazahstanskem Nursultanu z denarnim skladom 201.109 evrov. S 6:4 in 6:3 jo je nekoliko presenetljivo ugnala portoroška znanka, ki jo je na domačih tleh izločila v drugem krogu s 7:6, 6:4, 166. igralka sveta Srbkinja Aleksandra Krunić.

V prvem nizu je Krunićeva 20-letni Juvanovi odvzela servis v sedmi igri. Juvanova pa je bila daleč od presenečenja, saj si je točko za odvzem servisa priigral le enkrat.

V drugem nizu je Krunićeva na servis Juvanove povedla z 2:1, a je Ljubljančanki uspelo poravnati na 3:3, sledil je nov preobrat in v deveti igri je Srbkinja Slovenki še tretjič odvzela servis za zmago po uri in desetih minutah igre.

Poraz Juvanove, je bil še toliko bolj presenetljiv, ker je slovenska igralka v prvem krogu izločila četrto nosilko, Belgijko Greet Minnen z 2:6, 7:6 (5), 6:4.

Juvanova bo z nastopi nadaljevala med dvojicami. Z Rusinjo Natelo Dzalamidze se je brez boja prebila v četrtfinale, potem ko sta nastop odpovedali Rusinji Anastasija Gasanova in Natalija Vihljanceva. Za polfinale pa bosta igrali proti Rusinji Ani Blinkovi in Kazahstanki Ani Danilino.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine